Po malém Émilovi pátrali téměř rok. Naděje však vyhasly, ostatky chlapce měl najít chodec

Ve francouzské vesnici Vernet zmizel malý Emil. Pátralo po něm několik stovek dobrovolníků a expertů.

Pátrání po Émilovi z Francie je u konce

Poslední naděje v nalezení 2,5letého Émila – který se ztratil loni v létě z domu svých prarodičů ve francouzské vesnici Le Haut Vernet – vyhasly. Ostatky, které podle genetické analýzy patří pohřešovanému chlapci, byly nalezeny v sobotu odpoledne údajně chodcem. Jak Émil zemřel, není jasné. Informují o tom francouzská média.

O nálezu kosterních ostatků poblíž vesnice Le Haut Vernet – tedy místa, odkud se chlapeček ztratil – byly úřady informovány v sobotu 30. března. Podle zpráv televizní stanice BFM TV měl uprostřed dne nalézt chodec lidskou lebku.

ČTĚTE TAKÉ: Tragický závěr pátrání po chlapci z Londýna. Policie ho nalezla v Temži, v nemocnici zemřel

Ostatky byly dle vyjádření státního zastupitelství regionu Aix-en-Provence ihned podrobeny genetické analýze. Že patří pohřešovanému chlapci, bylo potvrzeno v noci na neděli. Émilova rodina byla o smutné zprávě informována hned ráno.

Ve své tiskové zprávě, již cituje deník Le Monde, prokurátor oznamuje, že se „pokračuje v kriminalistických analýzách kostí, zatímco národní četnictvo nasadí prostředky k provedení dalšího zkoumání v geografické oblasti, kde byly nalezeny“. Co bylo příčinou chlapcovi smrti, zatím není jasné.

Únos, nehoda i tragédie

Tvář a jméno chlapečka poznala celá Francie 8. července minulého roku. Právě tehdy z rodinného domu svých prarodičů, kde byl na prázdninách, beze stopy zmizel. Poslední informaci o jeho výskytu sdělili dva sousedé, kteří tvrdili, že Émila viděli samotného v uličce. Poté se jeho stopa ztratila.

Do akce se zapojilo několik stovek dobrovolníků a expertů. Dny plné rojnic, prohledávání domů, spolupráce s posádkami vrtulníků, psovody a nejrůznější technikou pro vyhledávání vytoužený výsledek nepřinesly. Velké pátrání bylo u konce, hledalo se však dál: cíleně. Policisté tehdy nejvíce pracovali se dvěma možnostmi: nehodou či únosem.

Žádnou tezi však neopomíjeli. Do akce byl nasazen speciální detektor kovů, s nímž se prohledávaly všechny stohy a seníky. Bylo totiž možné, že se dítě dostalo do lisu na slámu či seno. Některé verze, jako například útok dravce nebo vlka, později policisté vyloučili.

Podle další z hypotéz, kterou média často citovala, mohl Émila někdo srazit autem a jeho tělo ukrýt. V souvislosti se zmizením chlapce se mluvilo o neštěstí, které vesnici provází. Před lety, právě nad vesničkou, německý pilot Andreas Lubitz poslal letadlo plné lidí proti horskému útesu. Všichni zemřeli.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zmizení během dovolené beze stopy. Na Madeiře se přes dva týdny pátrá po manželském páru

Tagy: