Byl to zdravý sportovec, nechápou fanoušci smrt Čechmánka. Ve Vsetíně vzniklo pietní místo

U vsetínského zimního stadionu vzniklo improvizované pietní místo.

Ve Vsetíně smutní za Romana Čechmánka

Smrt olympijského vítěze z Nagana, bývalého hokejového brankáře Romana Čechmánka zaskočila nejen sportovní fanoušky. Zemřel v neděli doma ve Zlíně ve věku 52 let. Policisté vyloučili cizí zavinění. U vsetínského zimního stadionu okamžitě vzniklo improvizované pietní místo.

Zprávy o smrti excelentního brankáře se začaly šířit v neděli odpoledne. Definitivně je potvrdili šéfové uherskohradišťského hokeje. Právě tam totiž Čechmánek od ledna trénoval mládež. Před zimním stadionem ve Vsetíně, kde trojnásobný mistr světa sbíral největší klubové úspěchy, okamžitě vzniklo improvizované pietní místo.

ČTĚTE TAKÉ: Neměl jsem daleko k slzám. Čechmánkovu památku jsem uctil pivem, říká Japonec z Nagana

„Je to obrovská tragédie, protože Roman Čechmánek byl opravdu legenda,“ uvedl jeden z fanoušků. Další fanynka popsala, že smrt výborného brankáře, pro ni bylo velmi smutné překvapení. Olympijský vítěz z Nagana žil v pronajatém bytě ve zlínské čtvrti Mladcová. Jeho bezvládné tělo nalezl podle policie v neděli ráno jeho syn.

„Kriminalisté na místě předběžně vyloučili cizí zavinění, nic nenasvědčuje ani tomu, že by se mohlo jednat o sebevraždu. Příčinu úmrtí 52letého muže odhalí až nařízená pitva,“ řekla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

„Myslím si, že žádné zdravotní problémy neměl. Byl absolutní sportovec, hrával s námi fotbal a tenis,“ řekl CNN Prima NEWS jeho kamarád a hokejový trenér Aleš Bachánek.

Od žákovských let se s legendárním hokejistou zná také Luboš Jenáček. Tři sezony spolu váleli i ve vsetínském dresu. „Nemám slov, protože byl mladý a zdravý. Je to velmi smutné a velmi mě to zasáhlo,“ řekl CNN Prima NEWS bývalý hokejista Vsetína.

Zatímco v brankovišti sklízel Čechmánek samé úspěchy, naprosto katastrofálně dopadly jeho podnikatelské aktivity, během nichž přišel o veškeré peníze, které si hokejem vydělal. Za podvody dostal letos pravomocný tříletý podmíněný trest.

Fanoušci budou ale vzpomínat na jeho sportovní úspěchy. Shodou okolností už v pátek je na programu prvoligové derby mezi Zlínem a Vsetínem. Příznivci obou táborů chystají na zlínském zimním stadionu vzpomínkové choreo na legendárního brankáře.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Detaily úmrtí brankáře Romana Čechmánka

Tagy: