Bylo to jinak, říká plavkyně po kolapsu na olympiádě. Slovenka popírá slova šéfky výpravy

Slovenská reprezentantka Tamara Potocká po olympijské rozplavbě na 200 metrů polohového závodu zkolabovala a od bazénu ji museli na nosítkách a s kyslíkovou maskou na obličeji odnést záchranáři. Podle zdravotnického personálu byla jednadvacetiletá plavkyně při vědomí. Šéfka slovenské plavecké výpravy Ivana Langeová pro média uvedla, že Potocká měla astmatický záchvat. Plavkyně to však v příspěvku na svém Instagramu popřela.

„Řekla jsem si, že do toho půjdu naplno a v bazénu nechám duši. A to se opravdu stalo,“ napsala Potocká v nadsázce na svůj Instagram v pátek večer. Odmítla, že by šlo o astmatický záchvat. Nemohla dýchat a hýbat se celým tělem, omdlela prý kvůli vyčerpání.

ČTĚTE TAKÉ: Vztah Siniakové s Macháčem? Top secret, jsme profíci, tak jsme se rozešli, smáli se po finále

„Chtěla jsem do toho dát všechno, ale začala jsem moc rychle. Protože jsem rváč, nechtěla jsem se vzdát. Dohnalo mě to na konci trati, protože jsem ze sebe chtěla vymačkat úplně všechno,“ popsala sportovkyně v příspěvku.

Potocká dohmátla v čase 2:14,20, v celkovém pořadí rozplaveb byla o jedno místo za Barborou Seemanovou třiadvacátá. Do večerního semifinále nepostoupila. Z bazénu se ještě slovenská plavkyně dostala sama, ale na břehu ji pak postihla slabost.

„Tamara je astmatička a po doplavání dostala astmatický záchvat. Neměla u sebe léky, proto zkolabovala. Odnesli ji do lékařské místnosti, kde dostávala kyslík a zřejmě i nějaké léky. Při tom komunikovala,“ uvedla Langeová. „Nějaký čas ji teď budou monitorovat v nemocnici,“ dodala.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Konec Krpálkova snu. Judista se po vyřazení neubránil slzám. Nesmírně mě to mrzí, litoval

Tagy:
zdraví Olympijské hry Paříž plavání sport plavec sportovní soutěž plavecký bazén sportovní disciplína OH 2024 Tamara Potocká