Konec Krpálkova snu: Judista se po vyřazení neubránil slzám. Nesmírně mě to mrzí, litoval

Lukáš Krpálek vypadl v Paříži ve druhém kole.

Zklamaný Krpálek

Olympijský vítěz v judu z Ria i Tokia Lukáš Krpálek si z Paříže medaili neodveze. Stopku mu tentokrát už ve druhém kole vystavil obrovský Japonec Tacuru Saitó. Český zápasník byl po utkání velmi zklamaný, v emotivním vyjádření se neubránil slzám.

„Pro mě tento olympijský sen skončil. Spousta lidí nás přijela podpořit a chtěl jsem pro medaile udělat maximum, obzvláště když jsme takhle blízko Česku,“ řekl Krpálek, který se neubránil slzám.

ČTĚTE TAKÉ: Česko má v Paříži jistou medaili, šance je i na zlato. Siniaková s Macháčem míří do finále

Judista zahájil olympijský turnaj v Paříži nadějně. V 1. kole porazil před vypršením časového limitu Nizozemce Jelleho Snippeho. V další fázi ho ale Saitó, který váží 170 kilogramů, hodil po minutě a půl na zem a technikou uči-mata ukončil jeho sen o třetím olympijském zlatu po sobě.

„Samozřejmě mě to nesmírně mrzí. Saito je skvělý soupeř, který se musí postupně unavovat, má skvělé techniky. Bohužel jsem mu do toho chvatu vlezl a dopadlo to blbě. Ale je to sport. Někdy člověk vyhraje, někdy prohraje. Věřím, že se to zlomí a nějací sportovci tu medaili pro nás urvou,“ dodal Krpálek.

Výprava českých judistů vyšla na hrách ve Francii naprázdno. Před Krpálkem neuspěli ani mistryně Evropy Renata Zachová v kategorii do 63 kilogramů a David Klammert v devadesátce. Oba vypadli v 1. kole.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Olympijské skandály. Noční plavecká avantýra, vyhazov kvůli vtipu i těhotná šermířka

Tagy:
Francie Olympijské hry Paříž Lukáš Krpálek olympijské hry Česko sport judista sportovní událost sportovní disciplína