Bývalý hokejista Brož vyzve v Německu v kleci populárního milionáře, který hrál Bundesligu

Miroslav Brož vs. Christian Eckerlin

Bojovník Brož: Proč jsem protestant? Nepotřebuju mít nikoho mezi sebou a Bohem

Už si naplánoval konec kariéry. Pokud Miroslav Brož dodrží slovo, nastoupí v sobotu večer ve Frankfurtu do svého předposledního zápasu. A rozhodně si nevybral snadného soupeře. V kleci Oktagonu totiž stane proti Christianu Eckerlinovi, který je známý svou tvrdostí a také se těší v Německu nebývalé popularitě. Je totiž úspěšným a bohatým influencerem, který se zviditelnil už jako junior ve fotbale. Pokud Brož uspěje, připíše si mimořádně cenný triumf.

Souboj bývalého fotbalisty s bývalým hokejistou. I tak by se dalo mluvit o MMA duelu Christian Eckerlin vs. Miroslav Brož.

ČTĚTE TAKÉ: Budu rozšlapaný, ale chci se loučit v Edenu, říká Brož. Ve smlouvě má zvláštnost kvůli víře

Prvně jmenovaný německý bijec začínal svou sportovní cestu právě na trávníku. A dotáhl to až do juniorské Bundesligy, nejvyšší německé soutěže, později nakoukl i do áčka SV Darmstadt. Později si ale mnohem víc oblíbil box a celkově bojové sporty. Postupem času se stal Eckerlin i šéfem nočního klubu, i proto dostal přezdívku „Král Frankfurtu“. Vydělal si už miliony a etabloval se i mezi influencery, sledují ho statisíce fanoušků. Zápasit by tak vůbec nemusel, ale baví ho to.

Dá se tak říci, že proti českému bojovníkovi v sobotu ve Festhalle nastoupí nejen soupeř, ale i publikum, které bude mít jasného favorita. Brož je ale na podobné situace zvyklý a vždy předvádí mimořádné nasazení takřka do posledního dechu. Stejně jako německý rival ale začínal svou kariéru v jiném sportu, a to v hokeji. Byl velmi talentovaným brankářem, nakonec ho ale osud přivedl k MMA. Nelituje, avšak dlouhodobá dřina v tvrdých disciplínách se na něm už výrazně „podepsala“. Ve svých 35 letech má utržené oba bicepsy, třikrát natržené levé i pravé stehno.

„Je to přetrénováním a nedostatkem regenerace,“ vysvětlil Brož, který je zároveň trenérem malých hokejistů. „Každý den vstávám v pět hodin ráno a jedu s dětmi na led. Musejí totiž trénovat před školou. Potom jedu na svůj trénink. Následně domů, najím se a jedu zase na odpolední trénink hokeje. Pak zase na MMA trénink…“ přiblížil denní rutinu v nedávném rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

I přes všechny komplikace si jako příštího rivala vybral opravdu nebezpečného bojovníka. Případné vítězství nad Eckerlinem by rozhodně patřilo k vrcholům Brožovy MMA kariéry, kterou hodlá brzy ukončit.

Na turnaji Oktagon 57 ve Frankfurtu se ale představí další velká jména organizace, jako je populární  Losene Keita, Mate Sanikidze, Louis Glismann, Matouš Kohout nebo Pavol Langer, jenž inkasoval v poslední bitvě nečekaný knockout od Karlose Vémoly.

Turnaj je možné sledovat na Oktagon.tv

Tagy:
Německo hokejista kariéra trénink MMA Frankfurt nad Mohanem Oktagon MMA Německá fotbalová Bundesliga Miroslav Brož Christian Eckerlin