Muradov po vyhazovu z UFC: Rád bych opět zažil české fanoušky. Skončit chtěl až příští rok

Machmud Muradov před turnajem UFC Fight Night 235

Hlavní zprávy: Muradov po návratu z vítězného zápasu na UFC v Londýně

Do UFC se probojoval z organizace Oktagon MMA v roce 2019 jako vůbec první Uzbek. Od té doby tam Machmud Muradov nastoupil celkem sedmkrát. Najednou se ale dozvěděl, že s ním slavná stáj rozvázala kontrakt. Proč? „Asi proto, že jsem zrušil zápas, nebo nevím,“ říká populární bojovník v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Prozradil také, že by se rád opět předvedl před českým publikem. Jde však o to, pod jakou značkou.

Dozvěděl jste se o konci v UFC s nějakým předstihem a vysvětlením?
Přišla mi prostě zpráva, že děkují za všechno, co jsem udělal. Že jsem byl součástí největší organizace a přejí mi štěstí do budoucna. A že se mnou podle jednoho z paragrafů můžou ukončit spolupráci. Takže tak.

ČTĚTE TAKÉ: Cítil jsem to až v mozku, říká zklamaný Muradov, kterého trefil soupeř prstem do oka

Jak budete na etapu v UFC vzpomínat?
Jsou to zážitky, které jsem prožil. Měl jsem sedm zápasů, ale teď mám před sebou novou etapu a těším se na to.

Budete se chtít do organizace vrátit?
Nevím. Je mi jedno, kde zápasím a s kým. Chtěl jsem tam zápasit tento a příští rok a pak v roce 2025 odejít. Ale jak říkávám, my si plánujeme, ale Pán Bůh to pak udělá, jak chce. A tak to je.

Napadá vás nějaký důvod, proč se tak v UFC rozhodli?
Asi proto, že jsem zrušil zápas (ze zdravotních důvodů, pozn. red.) nebo nevím. Asi kvůli tomu.

Poslední souboj skončil hned na začátku, protože vás soupeř ošklivě píchl prstem do oka. Jak na to vlastně UFC reagovalo?
Nijak, to se prostě stává. Děláme takový sport, je mi jasné, že to soupeř udělat nechtěl. Ale stalo se to.

Jste teď v Uzbekistánu. Pokračujete tam v práci promotéra své MMA organizace?
Organizuji teď zrovna turnaj na 11. května, který se bude vysílat na UFC Fight Pass (platforma pro placený stream, pozn. red.). Pak se vrátím do Prahy a začnu domlouvat nějaké smlouvy, kde budu dál pokračovat.

Vím, že vám už přišlo několik nabídek. Zaujala vás nějaká výrazně?
Mám pár možností, uvidíme. Vyberu to, co mi bude sedět nejvíc. Chci vědět, kde budu zápasit a s kým. A ne jen čekat, co přijde.

Co pro vás vlastně teď konec v UFC znamená?
Jsem asi trochu smutný, ale co se muselo stát, to se stalo. Když to tak osud napíše, nic s tím nenaděláme. Nic to neznamená, život jde dál. Jdeme dál bojovat.

Lákalo by vás vrátit se znovu na českou scénu, nebo mají větší šanci nabídky ze světa? A podle čeho se budete hlavně rozhodovat?
Jasně, že bych chtěl zápasit před domácím publikem. Chybělo mi to a chybí. Ať už jsem byl v Oktagonu nebo KSW v Česku, tak jsem viděl domácí fanoušky a bylo to super. Těším se, až se vrátím. Nevím ještě ale s kým. Dávám tomu teď deset dní, až udělám turnaj a pak začnu jednat na sto procent.

Tagy:
Uzbekistán UFC Česko sport Praha Machmud Muradov Oktagon Ultimate Fighting Championship UFC Fight Pass