Část lidí v pohraničí se kvůli migrantům bojí chodit do lesa. Kontroly chtějí napořád

Počty migrantů zadržených v Česku stoupají.

Obavy z migrantů v pohraničí

Obavy z migrantů po kontrolách v posledních dnech mají obyvatelé na hranicích se Slovenskem ve Zlínském kraji. Mnozí se prý dokonce bojí chodit do lesů ve svém okolí.

Během dvoudenního cvičení zadrželi policisté na Zlínsku u hranic se Slovenskem 56 migrantů. A obyvatelé pohraničí teď netají své obavy. „Lidi se bojí jít do lesa, protože se tady pohybují migranti ze Sýrie nebo nevím odkud, z Iráku. Já se jim nedivím,“ prohlásil obyvatel pohraničí Stanislav.

V sobotu štáb CNN Prima NEWS žádné kontroly na hranicích, alespoň ve Zlínském kraji, nezaznamenal. Velká část místních si ale přeje, aby tu zůstaly na trvalo. „Mělo by se to nějak hlídat,“ potvrdila jedna z místních. Další obyvatel s ní souhlasil. „Já se to snažím nesledovat vůbec,“ vyjádřil se naopak jiný.

Další část místního obyvatelstva má ale k práci policie po skončeném cvičení výhrady. „Mě tady pořád někdo považuje za potencionálního alkoholika, grázla, kterého je potřeba pořád kontrolovat a šacovat. To ne. Já si myslím, že by ti policajti měli konat, ale v moje dobro a ne proti mně. Čili samozřejmě ty kontroly na hranicích jo, aby to lifrovali pryč,“ uvedl obyvatel pohraničí Vladimír Mana.

Zatím není jasné, jestli a v jaké formě se kontroly na hranice vrátí.

Tagy: