Část Prahy je bez tepla, výpadek potrvá do večera. Podívejte se, které čtvrti postihl

Teplo v Plzni může lidem podražit.

Část Prahy postihl výpadek tepla

Velkou část Prahy postihl v pátek výpadek tepla a teplé vody. Týká se až desítek tisíc lidí. Příčinou má být netěsnost na dálkovém topném vedení. Podle informací webu Pražské teplárenské se pracuje na opravě a předpokládaný termín obnovení dodávek je až v pozdních večerních hodinách.

Podle informací společnosti Pražská teplárenská se výpadek týká čtvrtí Modřany, Krč, Lhotka a Kamýk. Jeho příčinou má být netěsnost na dálkovém topném vedení DN 150 v Hurbanově ulici v Praze 4. Kvůli tomu je bez tepla a teplé vody asi 25 tisíc domácností.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Čeká české palírny katastrofa? Až třetina z nich může skončit, obávají se experti

„Vážení odběratelé, v současné době se na obnovení dodávek tepelné energie intenzivně pracuje. Děkujeme za pochopení,“ uvádí na svém webu Pražská teplárenská.

K výpadku mělo dojít kolem půl jedné ráno. Předpokládaný termín obnovení dodávek tepla je až ve 23 hodin. Podle webu radnice Prahy 4 k tomu ovšem může dojít i dřív.

V postižené oblasti leží i Fakultní Thomayerova nemocnice a Institut klinické a experimentální medicíny (IKEM). Nemocnice má vlastní plynové vytápění, takže by se jí výpadek dotknout neměl, v IKEM museli zprovoznit záložní plynovou jednotku.

Tagy:
teplo Lhotka Praha Modřany Krč Kamýk Pražská teplárenská