Čech končí v Chelsea. Klub je nyní ve vynikající pozici, správný čas odejít, řekl

Petr Čech pochází z trojčat. Na světě už ale zůstal jediný.

Petr Čech končí v Chelsea

Před třemi lety se Petr Čech vrátil do klubu, ve kterém se stal legendou. Fotbalové Chelsea už nepomáhal v bráně, ale coby poradce sportovního a technického úseku londýnského týmu. Teď se rozhodl prestižní funkcionářský post opustit, skončí 30. června.

Čtyřicetiletý Čech se do managementu Chelsea, kde během jedenácti let mimo jiné čtyřikrát vyhrál anglický titul (2004–⁠2005, 2005–⁠2006, 2009–⁠2010, 2014–⁠2015, Ligu mistrů (2011–⁠2012) a Evropskou ligu (2012–⁠2013), přesunul krátce po ukončení profesionální kariéry v konkurenčním londýnském celku Arsenalu.

„Bylo obrovským privilegiem vykonávat tuto roli v Chelsea poslední tři roky. Když má klub nového vlastníka, cítím, že teď je ten správný čas, abych odešel. Jsem potěšen, že klub je nyní ve vynikající pozici, věřím v jeho budoucí úspěchy na hřišti i mimo něj,“ uvedl bývalý kapitán české reprezentace ke svému konci ve funkcionářské pozici pro klubový web.

Jak zmínil Čech, Chelsea je nyní v situaci, kdy panuje optimismus. Pár měsíců zpátky tomu tak nebylo a legendární brankář byl jedním z těch, kteří se strachovali, co bude dál. Jestli třeba nehrozí krach. Kvůli válce na Ukrajině byl totiž dlouholetý ruský majitel Roman Abramovič donucen britskou vládou vzdát se klubu.

Období nejistoty bylo u konce, když Blues odkoupilo konsorcium zastoupené americkým byznysmenem Toddem Boehlym. Ten usedl do čela představenstva a teď musel akceptovat výpověď známé persony. „Petr je důležitým členem rodiny Chelsea. Chápeme jeho rozhodnutí odstoupit a děkujeme mu za jeho přínos v pozici poradce a jeho loajalitu vůči klubu a naší komunitě. Přejeme mu to nejlepší,“ vzkázal Čechovi.

Tagy: