Čech měl ve Vídni umlátit židlí svého kolegu. Zadržela ho speciální zásahová jednotka

Národní jednotka cíleného pátrání zadržela dva muže.

Národní jednotka cíleného pátrání zadržela dva muže

Vyšetřovatelé v Rakousku podezřívají 33letého Čecha z vraždy jeho slovenského kolegy, které se údajně dopustil ve čtyřhvězdičkovém hotelu ve Vídni. Podle webu oe24.at podezřelého ve středu zadržela policie v České republice. Policisté o den později na sociální síti X zveřejnili záběry z jeho zatčení. Nešlo ovšem o jediný policejní úspěch posledních hodin.

Slováka Pavola O. s těžkým zraněním hlavy našel jeho kolega ve středu dopoledne v pokoji hotelu naproti vídeňskému nádraží Františka Josefa. Dělal si o něj starosti, protože dotyčný nepřišel do práce. Oba muži i podezřelý z Česka pracují na stavbě na nádraží.

ČTĚTE TAKÉ: Ve Vídni řádil agresivní Čech. Dvěma meči napadl místního, ten skončil v nemocnici

Kolega zraněného přivolal záchranáře, lékaři ale 29letému Slovákovi už nedokázali pomoci. Zemřel zřejmě v důsledku toho, že ho pachatel bil židlí. Podezření z vraždy padlo na českého občana Jana P., dalšího kolegu oběti.

Díky spolupráci rakouské a české policie jej ve středu večer zadržela speciální zásahová jednotka v Česku v blízkosti bydliště. Nyní je Jan P. ještě v ČR. Motiv činu, ze kterého je podezřelý, zatím není znám, píše oe24.at.

Jak policisté informovali na sociální stíti X, zadržení proběhlo velmi rychle, což umožnila mezinárodní spolupráce a rychlá výměna informací. „Prakticky ještě nebylo ukončeno prvotní pátrání na místě činu a podezřelý již byl v poutech a na cestě do věznice. Díky tomu, že jsme součástí EU, která umožňuje rychlé předávání zločinců v rámci evropského zatykače, nebude předání muže rakouským kolegům trvat déle než několik týdnů,“ uvedli čeští policisté.

Policie dopadla i zločince, který 20 let unikal

Nešlo o jediný policejní úspěch posledních hodin. Kromě toho ve středu policisté v malé vesnici na Zlínsku zadrželi cizince odsouzeného k desetiletému vězení. „Muž, který dvacet let unikal, byl označen příznakem nebezpečného pachatele, a to nejen kvůli drogové trestné činnosti, za kterou byl odsouzen, ale také kvůli vysoké zdatnosti v bojových sportech,“ zmínila policie.

Na mužově zadržení se proto podílelo několik policejních složek ze dvou krajů, které povolaly i psovoda se psem a dron. Při zásahu museli policisté použít hrozbu zbraní i fyzický zákrok. Spoutaného cizince pak převezli do věznice.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hromadná rvačka v Luhačovicích skončila tragicky. Jeden muž zemřel, policie nařídila pitvu

Tagy:
policie vražda Rakousko Vídeň Česko trestná činnost Zásahová jednotka trestná činnost, právo a spravedlnost vyšetřování trestné činnosti