Čecha podezřelého z vraždy otce v Hustopečích zadrželi v Německu. Prozradil ho zpustlý vzhled

Policie v Bavorsku zadržela 50letého muže z Česka, po kterém české úřady pátraly kvůli podezření, že koncem ledna v Hustopečích na Břeclavsku zavraždil svého otce. Na svých internetových stránkách o tom s odvoláním na místní policii informuje deník Bild. Informaci pro CNN Prima NEWS potvrdila i česká policie.

Čech se ve středu objevil u Hinterschmidingu u hlavního silničního tahu ze Strážného na Pasov. Pohyboval se pěšky a členům pohraniční policie přišel nápadný, protože byl promoklý a působil zpustle, uvedl Bild. Podle policie muž z místa vraždy v Hustopečích odjel do Českého Krumlova a pěšky pak přešel česko-německou hranici.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Případ extrémního násilí: Petru vyhodili z okna, škrtili a udupali. Tělo skončilo na skládce

Podle kriminalistů, kteří na případu od konce ledna pracují, spáchal 50letý Dušan K. ten nejtěžší zločin. V jednom z bytů v jihomoravských Hustopečích měl zavraždit vlastního 71letého otce. Bezprostředně po činu měl nebezpečný a ozbrojený muž zabalit mrtvého otce do igelitu a schovat za pohovku. Následně z místa zmizel a od té doby nikdo nevěděl, kde je.

„Děkujeme veřejnosti za pomoc při pátrání po podezřelém z vraždy v Hustopečích na Břeclavsku. Hledaného muže na základě evropského zatýkacího rozkazu ve středu odpoledne zadržela německá policie v dolním Bavorsku,“ potvrdil pro CNN Prima NEWS mluvčí PČR Jihomoravského kraje Petr Vala.

Bild píše, že po zadržení byl český občan předveden před vyšetřujícího soudce a měl by být předán české justici. Muži za otcovraždu hrozí až 18 let za mřížemi.

Tagy: