Čechy na mistrovství světa doplní očekávaná posila z USA. Nečas se k týmu připojí v sobotu

České hokejisty posílí na domácím mistrovství světa v Praze útočník Martin Nečas z Caroliny. Hurricanes skončila sezóna NHL v noci na pátek po šestizápasové sérii ve 2. kole play off s New York Rangers. K národnímu týmu by se měl Nečas připojit v sobotu. Zástupce médií o tom informoval během první přestávky pátečního zápasu národního týmu proti Rakousku generální manažer Petr Nedvěd.

O tom, zda se Nečas připojí k národnímu týmu, se začalo intenzivně debatovat ihned poté, co jeho tým vypadl ze Stanley Cupu.

„Martin by se měl připojit k týmu zítra dopoledne,“ řekl Nedvěd. Nečas má přitom podle webu iSport.cz zlomený prst na noze. „Zdravotní prohlídka dopadla dobře, to je pro nás berná mince a od toho se odrážíme. Stejně tak i výstupní rozhovory, vše proběhlo, jak má, takže je na cestě domů. Jestli půjde všechno podle plánu, měl by zítra přistát letadlem v půl jedenácté,“ uvedl Nedvěd.

ČTĚTE TAKÉ: Místo rozpaků gólové hody. Čeští hokejisté přetlačili Dánsko 7:4, trefil se i smolař Kubalík

O případném nasazení Nečase v sobotním večerním utkání s Brity (začíná ve 20:20) nechtěl spekulovat. „Uvidíme, jak se bude cítit. Musí si sednout s trenéry a všechno probrat. Pro kterého z náhradníků to bude znamenat konec, na to vám odpovíme zítra,“ uvedl Nedvěd. „Jaké s ním mají plány, to je otázka na trenéry, o tom nebudeme spekulovat. Trénink nejspíš nestihne. Jakmile se k týmu připojí a budeme vědět, že vše klaplo podle plánu, oznámíme i jméno hráče mimo soupisku, který s námi už dále trénovat nebude,“ dodal.

Potěšil ho velký zájem reprezentovat, který Nečas dlouhodobě projevoval při vzájemné komunikaci. „Je to vždycky těžké. Prohrajete ve druhém kole play off... Carolina se během série pořád zlepšovala, vyřazení je samozřejmě nepříjemné, ale Martin má obrovskou motivaci hrát na mistrovství světa v Praze, těší se, i proto si tu zdravotní prohlídku udělal velice rychle. Je natěšený na šampionát, bude to asi i taková záplata na nepodařené play off Hurricanes,“ podotkl Nedvěd.

Nečas byl v minulé sezóně nejproduktivnějším hráčem Caroliny v základní části NHL. V tomto ročníku byl čtvrtý, za 77 zápasů si připsal 53 bodů díky 24 gólům a 29 asistencím. Čtvrtý byl rovněž mezi střelci. K hlavním tahounům ofenzivy Hurricanes patřil i v play off. Během 11 startů zaznamenal čtyři branky a pět nahrávek.

Připojit by se mohly i další posily

„Martin patří v Carolině k nejlepším hráčům, hlavně v ofenzivě. To samé od něho očekáváme i tady na mistrovství světa. Je to rozdílový hráč a určitě nám pomůže. Hlavně při přesilovkách, které nám teď úplně neklapou,“ věřil Nedvěd.

Pětadvacetiletý centr, který je zvyklý hrát i na křídle, patří k největším českým hvězdám současnosti v elitní soutěži. Na svém druhém seniorském MS se rodák z Nového Města na Moravě představí, přestože mu končí dvouletá smlouva na celkem šest milionů dolarů a zatím nepodepsal novou. Může se tak stát chráněným volným hráčem.

V roce 2018 si při premiéře na šampionátu v Dánsku připsal ještě jako devatenáctiletý v sedmi utkáních pět bodů za tři góly a dvě nahrávky.

Dalšími případnými posilami mohou být útočníci David Pastrňák s Pavlem Zachou z Bostonu Bruins, kteří budou odvracet další mečbol Floridy při vedení Panthers v sérii 3:2. Šestý zápas je na programu v noci na sobotu. „Uvidíme, jak to dopadne, nemá cenu spekulovat. Jsme ale připraveni čekat až třeba i na případný sedmý duel,“ řekl Nedvěd.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hašek popsal volný den hokejistů. Musíte se vyvětrat. Rusko by si přál zpět, ale ne teď

Tagy: