Hašek popsal volný den hokejistů: Musíte se vyvětrat. Rusko by si přál zpět, ale ne teď

Dominik Hašek není spokojený s tím, jakým způsobem IIHF odůvodnila pokračování suspendace pro ruskou a běloruskou hokejovou reprezentaci.

Co Čech, to trenér! s Haškem

Čeští hokejisté měli v neděli volno. Legendární gólman Dominik Hašek popsal, že pro něj bylo nejdůležitější nezůstat jen na hotelovém pokoji a jít se vyvětrat ven, popsal v pořadu Co Čech, to trenér! na CNN Prima NEWS. Okomentoval také letošní neúčast Ruska na MS.

Zatímco někteří hokejisté využili volno mezi zápasy a svátek Den matek pro setkání s rodinou, kapitán Roman Červenka vyrazil trénovat na led. „Každému vyhovuje trochu něco jiného. Nejvíce bych doporučoval jít se hlavně vyvětrat ven. Jednou jsem udělal podobnou chybu, kdy jsem zůstal na hotelu, a byl pak celý rozbitý,“ vzpomínal pro CNN Prima NEWS olympijský vítěz z Nagana Dominik Hašek. Doplnil, že večer pak většinou probíhá meeting s trenérem, i když se nejedná o pravidlo.

ČTĚTE TAKÉ: KOMENTÁŘ: Trápení s Nory? Střely 49:11, góly 6:3. Chce to lepší koncovku a Dostála v bráně

Hokejisté Ruska a Běloruska mají i letos od Mezinárodní hokejové federace mistrovství světa zapovězeno. „Jde tu o lidské životy, které musíme chránit. Já budu rád, když se bude moci Rusko vrátit, ale taková situace tu zatím není,“ popsal Hašek. Doplnil, že MS má svou kvalitu, která je vidět i na hojné účasti a sledovanosti. „Nikomu tu ruský tým nechybí,“ okomentoval gólman.

Celý rozhovor v pořadu Co Čech, to trenér! kde Hašek mluví také o posledním zápase s Norskem i chystaném utkáním se Švýcarskem si pusťte ve videu na začátku článku.

Tagy:
Norsko den matek Bělorusko Dominik Hašek Nagano trenér hokej Rusko Roman Červenka Mezinárodní federace ledního hokeje