Čeká nás chladné počasí, přeháňky a vydatný déšť. Meteorologové varují i před bouřkami

Na Evropu se řítí další silná bouře.

Počasí 14.9.2022 (6:09)

Ve středu bude převážně zataženo. Na většině území se očekávají přeháňky či déšť, a to i vydatný. Ojediněle se podle meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) objeví i bouřky. Stejně tak nebudou příznivé ani teploty, vystoupají maximálně k 19 °C, na jihu k 21 °C. Jak bude v následujících dnech?

Středa se ponese v duchu podzimu. Bude převážně zataženo s deštěm, který by místy měl být i trvalejší a vydatnější. Na jihu území se očekávají přeháňky, ojediněle by měly do Česka dorazit i bouřky. Český hydrometeorologický úřad proto vydal výstrahu.

Varování platí od středeční 17. hodiny do čtvrteční druhé hodiny ranní pro celý Jihočeský, Plzeňský či Karlovarský kraj a pro části Středočeského kraje a Vysočiny. „Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek s nárazy větru kolem 20 m/s (70 km/h), v menší míře s přívalovými srážkami nebo i malými kroupami,“ doplnili meteorologové.

Spolu s deštěm dorazí i chladnější počasí. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 15 až 19 °C, na jihozápadě a jihu vystoupají až k 21 °C. Na horách se však teploty budou držet kolem 14 °C. Vát bude slabý vítr o síle do 4 m/s, během dne může od západu přijít vítr o síle od 2 do 6 m/s.

V noci na čtvrtek bude zataženo až oblačno. Na většině území se očekává déšť, ojediněle i vydatný. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 16 až 12 °C.

O víkendu se ochladí

Ve čtvrtek bude počasí velmi podobné. Má být zataženo až oblačno, na většině území se očekává občasný déšť, na jihu přeháňky, ojediněle i bouřky. S postupem dne však srážek i oblačnosti ubyde. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 16 až 20 °C, na jihovýchodě kolem 22 °C.

A jaké počasí nás čeká o víkendu? Deštníky neschovávejte, přeháňky či občasný déšť by měly v Česku panovat do konce týdne. V pátek se budou teploty držet u hranice 20 °C, a to mezi 14 až 18 °C. Od soboty však přijde ochlazení. Teploty vystoupají maximálně ke 12 až 16 °C, v neděli se budou pohybovat mezi 10 až 14 °C.

Tagy: