Oblíbená učitelka Martina nepřežila čelní srážku. Maturity svých studentů se nedočkala

Ve středu měla vést své žáky při skládání maturitní zkoušky z angličtiny, jejich velkého dne se ale nedožila. Osmačtyřicetiletá učitelka angličtiny Martina zahynula při úterní srážce mezi obcemi Vráble a Velký Lapáš, když se čelně střetla s protijedoucím vozidlem. Příčinu nehody teď vyšetřují policisté. Žáci Gymnázia sv. Jozefa Kalazanského v Nitře jsou zdrcení. S jejím odchodem se těžko smiřují.

Na škole, kde Martina učila, teď visí černá vlajka. „Prožíváme obrovský smutek,“ řekla ředitelka gymnázia Marcela Jahnová deníku Nový čas. „Řešíme to se školní psycholožkou, ve čtvrtek budeme postupně realizovat různé kroky,“ doplnila.

TRAGICKÁ DOPRAVNÁ NEHODA. PRAVDEPODOBNE ŠMYK NA MOKREJ CESTE STÁL VODIČKU ŽIVOT Dopravní policajti z Nitry boli v...

Posted by Polícia SR - Nitriansky kraj on Wednesday, March 15, 2023

Den po tragické nehodě studenty na škole čekala maturitní zkouška. Namísto čilých debat o nadcházejících testech, však žáci nemysleli na nic jiného než na tragédii, která jejich školu potkala. Pro mnohé byla Martina druhou mámou, píše Nový čas. „Věříme, že jsme dobře odmaturovali, i proto, abychom uctili její památku,“ řekl jeden ze studentů.

ČTĚTE TAKÉ: Otec usmrtil autem tříletou Sofinku. Zoufale křičel, slzy tekly i policistce, popsala sousedka

Jeho spolužáky zpráva o smrti oblíbené pedagožky zarmoutila. „Dozvěděli jsme se to ve středu a stále tomu nemůžeme uvěřit. Stále nám to při tom všem nedochází,“ uvedli další žáci gymnázia. „Dozvěděla jsem se to až dnes, je to strašné, měla jsem ji velmi ráda,“ řekla jedna dívka.

K tragické nehodě došlo v úterý 14. března krátce po poledni. Podle policie přejela řidička Ford Focusu do protisměru, kde se čelně střetla s vozidlem Volkswagen Golf. Náraz byl tak silný, že to obě auta vymrštilo z cesty do příkopu. Na místo okamžitě vyrazily všechny záchranné složky. Učitelce Martině už však záchranáři pomoci nedokázali.

„Řidička Fordu při dopravní nehodě utrpěla zranění neslučitelná se životem,“ uvedla policie na Facebooku. Podle prvotních informací zřejmě dostala smyk na mokré vozovce. Za volantem druhého vozidla seděl 27letý Radovan, který byl s těžkými zraněními převezen do nemocnice, píše web Zregionu.sk.

„Zraněný řidič nebyl schopen podstoupit dechovou zkoušku, proto mu byla odebrána krev na zjištění přítomnosti alkoholu. U nebohé ženy byla nařízena pitva. Okolnosti nehody, míra zavinění a její příčina jsou předmětem vyšetřování nitranské dopravní policie,“ uvedla policejní mluvčí Viktoria Borloková.

Tagy:
policie Slovensko dopravní nehoda maturita Nitra Nitranský kraj silniční dopravní nehoda Vráble