Čelní střet dvou kamionů u Tábora uzavřel D3. Policie odklání dopravu na Pelhřimov

Dálnice D3 u Tábora u 79. kilometru je v obou směrech neprůjezdná. Srazily se tam dva kamiony, policie odklání dopravu. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Policie řídí dopravu, z dálnice se sjíždí na výjezdu na Pelhřimov. Jak dlouho bude dálnice poblíž Čekanic zavřená, není zatím zřejmé, řekla krajská policejní mluvčí Lenka Krausová. Při nehodě se zranili řidiči obou kamionů, jeden vážně, záchranáři ho převezli s podezřením na těžké zranění hlavy do českobudějovické nemocnice, informovala mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

„Z 10:42 máme hlášenou nehodu dvou nákladních aut. Kamion jedoucí na Prahu sjel do silničního příkopu v místě zúžení na dálnici. Vyhodilo ho to zpět do dálnice, kde se čelně střetl s protijedoucím kamionem. Silnice je neprůjezdná, policie odklání dopravu na sjezdu na Pelhřimov na 79. kilometru,“ řekla mluvčí. Dálnice bude zřejmě neprůjezdná dlouho, protože jde o nehodu dvou nákladních aut, dodala.

ČTĚTE TAKÉ: Další tragédie na „silnici smrti“, zemřela 21letá Laura. Auto si koupila teprve nedávno

Při srážce kamionů se zranili řidiči obou vozů. Jeden byl při příjezdu záchranářů mimo auto a při vědomí. Po ošetření ho převezli do táborské nemocnice. „Druhý z řidičů byl po nárazu katapultován mimo vozidlo a v bezvědomí. Bylo nutné zajistit jeho stav napojením na umělou plicní ventilaci,“ uvedla Fajtlová. S podezřením na těžké poranění hlavy ho pak záchranáři letecky přepravili do českobudějovické nemocnice.

Na místě zasahovali i jihočeští hasiči. Vyprošťovat z auta řidiče nemuseli, informovali jihočeští hasiči na síti X.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Křižovatka hrůzy na obchvatu u Chýnova. Za necelý rok si připsala 40 nehod, tři byly smrtelné

Tagy:
policie dálnice doprava Dálnice D3 Pelhřimov Praha Tábor Nemocnice České Budějovice