Celníci na D1 nevěřili vlastním očím. Švédka na kokainu vezla v osobním autě 12 migrantů

Zdrogovaná žena převážela migranty.

Zdrogovaná žena převážela migranty

Osobní auto se třinácti lidmi uhánělo po dálnici D1. Za volantem seděla žena ze Švédska, která se snažila zmizet celníkům – převážela totiž migranty z Turecka. Navíc byla pod vlivem drog. Pronásledování trvalo dlouhé kilometry.

Celníci chtěli vozidlo s německou registrační značkou zastavit a zkontrolovat kvůli neuhrazenému dálničnímu poplatku. Jenže řidička o kontrolu nestála a začala zběsile ujíždět, že má auto plné lidí, strážci zákona skutečně netušili.

Na D1 se strhla divoká honička. Celníci ženu pronásledovali desítky kilometrů. Nakonec sjela z dálnice u Ledče nad Sázavou a uháněla přes další obce. „Jela dosti nebezpečně, místy i v protisměru. Za obcí Hojenovice ale nakonec rezignovala a rozhodla se zastavit,“ sdělil pro CNN Prima NEWS mluvčí Celního úřadu pro kraj Vysočina Richard Zeman.

ČTĚTE TAKÉ: Policie na dálnici za použití síly zadržela dezinformátora Zítka. Jsem Čechoslovák, hájil se

A pak přišlo až neuvěřitelné zjištění. V autě pro pět lidí se tísnilo celkem dvanáct migrantů – několik dospělých mužů, čtyři děti a spolujezdkyně, všichni Turci. Za volantem seděla Švédka.

„Vzhledem k té nebezpečné jízdě jsme byli konsternováni tím, že na sedadle spolujezdce seděla žena s malým dítětem v náručí. Na zadních sedačkách seděli dospělí lidé s dětmi a další lidé byli nasoukáni v kufru,“ dodal Zeman.

S celníky nakonec řidička spolupracovala, lehla si na zem a mohli jí tak nasadit pouta. Nakonec vyšlo najevo, že žena byla pod vlivem kokainu, odpoledne ji soud poslal do vazby.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V opuštěné budově plné odpadků přespávala rodina s dětmi. Úřady jim dívky zřejmě odeberou

Tagy: