Celníci na D1 zadrželi další migranty. Upozornil na ně sám převaděč, způsobil autonehodu

 Gruzínský převaděč vezl ve vypůjčeném autě sedm migrantů, upozornil na sebe autonehodou.

Na D1 boural převaděč s migranty

Gruzínský převaděč vezl ve vypůjčeném autě sedm migrantů, na dálničním odpočívadle u Jihlavy ale zezadu naboural do jiného vozu, jehož majitel pak hned spěchal upozornit celníky. Cizincům původem z Turecka nepomohlo ani to, že se utekli schovat do lesa.

Parkoviště na 111. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. Ze zpráv CNN Prima NEWS již znáte řadu případů, kdy právě zde migranti vyskakovali z podvozků kamionů nebo jinak riskovali své životy na cestě do vysněného cíle. Tentokrát ale na vůz plný lidí upozornil sám pašerák, a to vlastní chybou.

Mohlo jít o únavu z dlouhé cesty. Možná se však převaděč pouze zalekl hlídky celníků, která zrovna kontrolovala řidiče na parkovišti. Každopádně narazil do jiného vozu. „Jednalo se o převaděče z Gruzie, který v osobním vozidle převážel sedm osob turecké národnosti. Neměly doklady, respektive se našly ve dveřích automobilu rozstříhané v krabičce od cigaret,“ přiblížil mluvčí celníků Richard Zeman.

Migranti se již neschovávají

Migranti se snažili rychle zmizet. Jedna dvojice se vydala přes most, další zvolili jako nejrychlejší úkryt blízký les. Měli s sebou i malé dítě. „Trendem je, že se neschovávají někde na podvozku nebo ve skrýších, ale jezdí normálně jako pasažéři v osobních automobilech,“ dodal Zeman.

Jeden z řidičů, kterého redakce Krimi zpráv oslovila, jezdí často ze Slovenska do Čech na montáže. Kontroly se podle něj zpřísňují. „Pořád kontrolují. Otevírají i zadní dveře, všechno,“ uvedl. Policisté i celníci už v kraji viděli leccos – prořezané plachty kamionů i migranty nasoukané pod postelí řidiče. Převaděči se snaží být nenápadní, půjčují si auta s českou nebo německou SPZ.

Tagy: