Centrum Liberce se změnilo v bojiště. Rvačku cizinců a místních na záběrech rozehnala policie

Strážníci museli v centru Liberce rozehnat hromadnou bitku

Hromadná bitka v centru Liberce

Policisté se zabývají hromadnou bitkou, která se odehrála v neděli brzy ráno v centru Liberce. Dvě skupiny mladíků se tam, ze zatím nezjištěných příčin, brutálně porvaly. Podle některých šlo o cizince, kteří se dostali do konfliktu s místními. Krimi zprávám se z celého incidentu podařilo získat autentický videozáznam.

Centrum Liberce se v neděli ráno proměnilo na bojiště. Několik mladíků se tam doslova hlava nehlava bilo. Někteří z nich měli podle svědků mluvit a pokřikovat ukrajinsky. „Na místo incidentu přijely hlídky městské policie, které věc na místě předaly Policii České republiky, další údaje vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nemohu sdělit,“ komentovala pro CNN Prima NEWS mluvčí libereckých strážníků Daniela Bušková.

Svědci, kteří bitku prý viděli, popisují celý incident následovně: „Byl jsem u toho a ti na zemi byli Ukrajinci. Nechtěli s tím mít nic společného, začalo to už v baru, odkud je tahle partička vyhnala. A tak odešli domů, a vlastenci si je doběhli a oddělali je,“ popsal jeden z nich. „O čem jsem rozhodně přesvědčený, je to, že od doby, kdy sem přitáhli migranti z Ukrajiny, tak se násilí v tyhle části Liberce extrémně zvýšilo. Stojím tam každý víkend poslední rok a půl, tak si myslím, že můžu říct, že mluvím ze zkušenosti,“ doplnil druhý ze svědků.

„Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a v současné době probíhají standartní úkony trestního řízení,“ uzavřela mluvčí policie Adéla Fialová. Policisté teď prověřují kamerové záznamy a vyzývají svědky události, ať se ozvou na linku 158. Přivítají i další záběry, třeba z mobilních telefonů, které jim celý incident pomohu rozklíčovat.

Tagy: