Drsná bitka hooligans Sparty a Bohemky: Demolovali restauraci. Létaly stoly i půllitry

Bitka hooligans Sparty a Bohemky

Řádění hooligans Sparty a Bohemians

Na Strossmayerově náměstí v Praze se porvali fanoušci fotbalové Sparty a klubu Bohemians Praha. Pustili se do sebe na předzahrádce jedné restaurace, kde zničili vybavení. Policie na místě několik aktérů zadržela a po dalších pátrá.

Nejdřív to vypadalo jako klidné popíjení před fotbalovým zápasem. Situace se ale vyostřila, když dorazili příznivci pražské Bohemky. Restaurace i předzahrádka byly v tu chvíli plné, bavilo se tam kolem 120 hostů, mezi nimi i fanoušci fotbalové Sparty.

„Přiběhlo asi třicet lidí, bylo vidět, že to je skupina chuligánů z Bohemky, takové to tvrdé jádro. Asi dostali tip na tu restauraci, protože k nám chodí hodně fanoušků před zápasem. Ti kluci, kteří vyběhli z restaurace, ji chtěli bránit, a tak se do sebe pustili navzájem. Začali demolovat zařízení předzahrádky, stoly, židle, půllitry létaly, bylo tam poměrně dost krve,“ popsal svědek bitky.

„Policisté na místě zadrželi čtyři osoby podezřelé ze spáchání trestného činu výtržnictví a jednu osobu zajistili pro neuposlechnutí výzvy,“ informovala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Za výtržnictví hrozí mužům až dva roky ve vězení.

Policisté se rvačkou dál zabývají a hledají další aktéry. „Zničili hlavně vybavení předzahrádky. Stoly, židle, strašně moc půllitrů,“ doplnil svědek.

„Pokud jste svědci této události nebo máte záběry z incidentu, pošlete nám je na e-mail krpa.tisk@pcr.cz nebo se ozvěte na linku 158,“ vyzvala Siřišťová. Kontaktovat můžete i redakci Krimi zpráv na e-mailu krimizpravy@iprima.cz.

Tagy: