Ceny ubytování v Chorvatsku jako na horské dráze. Jak je to s údajným radikálním zlevněním?

Rabac

Ceny v Chorvatsku

Chorvati na začátku sezony příliš zvedli ceny za ubytování a teď musí zlevňovat, aby vůbec naplnili kapacity. Tak popisovala situaci některá balkánská média v posledních dnech. Soukromá ubytování prý v určitých případech zlevnila až o 50 procent. Jak to s cenami v oblíbené destinaci skutečně vypadá, zjišťoval štáb CNN Prima NEWS přímo v Chorvatsku.

Pobřežní město Rabac na chorvatské Istrii každoročně navštíví tisíce turistů. Ti se mohou ubytovat v kempu, soukromém apartmánu s vlastní kuchyňkou, ale i ve čtyřhvězdičkovém hotelu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Z chorvatského ostrova jsou hlášeny útoky želv. Napadená žena skončila v nemocnici

Podle slov ředitelky turistického centra v oblasti Astrid Glavičicové nejsou letošní čísla vůbec špatná. „Ze statistik nám vychází, že jsme na stejných číslech jako loni,“ sdělila pro CNN Prima NEWS. Přitom ještě před pár dny chorvatské weby psaly, ze turistů na Istrii ubylo a pronajímatelé kvůli tomu snižují ceny.

„Během sezony jsme sice nabízeli last minute ceny, ale v rámci nich jsme šli dolů jen o 10 až 15 procent. Vždy šlo o krátké období v sezoně,“ uvedl Edvard Lesník, generální manažer jednoho z chorvatských hotelů.

Kvůli nedostatku turistů měly nejvíce zlevňovat soukromé apartmány. „50 procent je moc. To by se nám nevyplatilo, zbylo by nám velmi málo peněz. Nabízíme cenu last minute, když nemáme hosty, a to o 10 procent nižší, než je původní částka,“ řekla reportérce CNN Prima NEWS majitelka apartmánu Marija Milevojová.

Kolik tedy v porovnání s předchozím rokem za jednotlivá ubytování Češi v Chorvatsku zaplatí? Podívejte se na velké cenové srovnání ve videu, které naleznete v úvodu tohoto článku.

I když se ceny v oblíbené destinaci zvedly, Češi do Chorvatska stále jezdí. Hoteliéři i majitelé apartmánů v Rabacu očekávají, že turistů ještě přibude. Nejvíce jich prý do oblasti jezdí koncem srpna.

Tagy: