Černí pasažéři fyzicky napadli řidiče autobusu MHD v Olomouci. Udeřili i další cestující

Pětapadesátiletého řidiče autobusu MHD napadli v úterý večer na jedné z olomouckých zastávek cestující. Důvodem sporu bylo to, že chtěl řidič dvojici mužů a jednu ženu vyloučit z přepravy, neboť cestovali bez jízdenky.

Napadenému řidiči přispěchali na pomoc cestující, agresoři však napadli i jednu ze svědkyň. Z místa incidentu poté utekli, policisté po nich pátrají, sdělila ve středu olomoucká policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

ČTĚTE TAKÉ: Nepříjemný incident v letadle. Opilec močil do šálku, pak ho vylil na letušku. Dostal pokutu

Událost se odehrála kolem 8:30 na zastávce MHD v Hněvotínské ulici. „Podle zjištěných informací chtěl řidič autobusu vyloučit z přepravy dva muže a jednu ženu, jelikož neměli jízdenku. Těm se to však nelíbilo a jeden z mužů a žena ho fyzicky napadli. Přítomní cestující se snažili řidiči pomoci, avšak když dvaatřicetiletá žena stojící na zastávce dvojici okřikla a začala volat na linku 158, rozběhl se proti ní jeden z útočníků a udeřil i ji,“ popsala mluvčí.

Následně útočníci z místa utekli ještě před příjezdem policie. Třetí černý pasažér, který se do útoku nezapojoval, vyčkal na místě. Policisté následně zjistili, že na muže je vydán příkaz k zatčení. „Po útočnících pátráme,“ doplnila mluvčí. Policisté případ vyšetřují pro podezření z výtržnictví. Útočníkům hrozí až dva roky vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policista, který zaútočil na dívku na Smíchově, už uniformu neoblékne. Případ šetří GIBS

Tagy: