Policista, který zaútočil na dívku na Smíchově, už uniformu neoblékne. Případ šetří GIBS

Policie vyšetřuje násilný trestný čin v Teplicích.

Agresivní policista, který napadnul v uniformě mladou dívku, byl zproštěn služby

Policista, který v polovině února v opilosti napadl před barem na pražském Smíchově devatenáctiletou dívku, byl zproštěn výkonu služby. Případ dál řeší Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), uvedla policie na sociální síti X.

„Řízení ve věci zproštění, které nadřízený s dotyčným vedl, skončilo a policista byl zproštěn výkonu služby. Případ v trestní rovině stále řeší Generální inspekce bezpečnostních sborů,“ uvedla ve středu policie na síti X.

K TÉMATU: Záběry policejní brutality obletěly Slovensko. Bojoval jsem o život, tvrdí napadený muž

K napadení mělo dojít 17. února v Nádražní ulici v Praze před nočním barem. Policista tam dorazil ve slavnostní uniformě z policejního plesu na Žofíně. Muž dívku napadl, za vlasy ji tahal po ulici a následně ji zaklekl. Údajně mu pomáhala i jeho přítelkyně, která rovněž pracuje u policie.

Přihlížející lidé se policistu snažili zastavit, na místo pak dorazila hlídka. Muži měli přivolaní policisté naměřit 2,6 promile alkoholu v krvi, jeho přítelkyni 1,6 promile. Pro napadenou ženu musela přijet sanitka.

Policista byl od incidentu v pracovní neschopnosti. „Jeho nadřízený shromažďuje podklady, na základě kterých následně povede řízení o zproštění výkonu služby,“ uvedl pro CNN Prima NEWS pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

Pražská policie jednání dvojice již dříve odsoudila a omluvila se za ně. „Toto jednání považujeme za naprosto neakceptovatelné a neomluvitelné. I tak se omlouváme. Selhání jednoho policisty bohužel poškozuje všechny ostatní. Můžeme vás ujistit, že rozhodně nejde o běžné chování našich kolegů a pražský ředitel bude proto v dalším postupu nekompromisní,“ uvedla.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Incidentu v Obříství na Mělnicku měla podle zjištění vyšetřovatelů předcházet manželská hádka

Tagy: