Černý víkend na českých silnicích. Záchranáři zasahovali hned u několika tragických nehod

Havárie u Vysokého Mýta

Tragická nehoda u Vysokého Mýta

Hned k několika nehodám s tragickými následky došlo během posledního říjnového víkendu. Jedna z havárií se stala kolem půl desáté dopoledne na silnici mezi Vysokým Mýtem a Zahájí. Uvnitř vozu byla dvoučlenná posádka. 70letá spolujezdkyně náraz nepřežila, záchranáři už jí nedokázali pomoci. K další nehodě došlo v noci u Kněžmostu na Mladoboleslavsku. Mladý řidič narazil postupně do tří stromů, do posledního z nich čelně. Havárii nepřežil.

U Vysokého Mýta auto vyletělo v levotočivé zatáčce ze silnice a narazilo do stromu. 71letého řidiče přepravil z místa záchranářský vrtulník po dlouhém a náročném vyprošťování s vážným poraněním hrudníku, ale při vědomí. Jeho spolujezdkyně nepřežila. Příčinu nehody vyšetřuje policie, pravděpodobně šlo o nezvládnutí řízení v kombinaci s mokrým povrchem vozovky. Doprava je v místě řízena kyvadlově.

ČTĚTE VÍCE: Děsivou nehodu několika vozů v Egyptě nepřežily desítky lidí. Další jsou zraněni, auta hořela

Mladík z Mladoboleslavska jel v autě sám, řekla policejní mluvčí Michaela Richterová. Osobní vůz značky BMW havaroval na rovném úseku silnice mezi Kněžmostem a Horním Bousovem kolem 2:00. „Na rovném úseku z dosud nezjištěným příčin vyjel mimo vozovku do pravého příkopu,“ popsala mluvčí. Auto narazilo do stromů a poté skončilo na střeše. Řidič narozený v roce 2004 zemřel na místě.

Okolnosti nehody vyšetřují mladoboleslavští kriminalisté. U řidiče byla nařízena soudní pitva.

Nehoda dvou osobních aut u šumavské Javorné

Další čtyři lidé utrpěli v sobotu odpoledne zranění při nehodě dvou osobních aut na šumavské silnici mezi Železnou Rudou a Javornou na Klatovsku. Sanitky a vrtulník přepravily dvě děti a dva dospělé do nemocnic v Plzni a v Klatovech, sdělila mluvčí krajských záchranářů Mária Svobodová.

Dvě děti ve věku zhruba sedm a 13 let transportoval vrtulník se středně těžkým zraněním na akutní příjem Fakultní nemocnice Plzeň. Šestačtyřicetiletou ženu a devětačtyřicetiletého muže s lehčími zraněními odvezly sanitky do Klatovské nemocnice, uvedla Svobodová.

Nehoda se stala před 13:30. Devětačtyřicetiletý řidič vozidla Škoda Octavia při průjezdu pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal s autem smyk a přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Volkswagen Sharan šestačtyřicetileté řidičky, řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Zranění byli z octavie, dechové zkoušky na alkohol byly u obou účastníků nehody negativní. Na havarovaných autech vznikla škoda 200 000 korun, nehodou se dále zabývají klatovští dopravní policisté.

Tagy: