Čerpadlářka odnesla z kasy šest milionů korun. Za zpronevěru si má odsedět tři a půl roku

Pumpařka z Kroměřížska odčerpala z kasy 6 milionů korun.

Pumpařka z Kroměřížska odčerpala z kasy 6 milionů korun

O tom, že brát peníze z pokladny se nevyplácí, se mohla přesvědčit sedmačtyřicetiletá žena z Kroměřížska. Odvolací soud ve Zlíně ji za zpronevěru poslal na tři a půl roku za mříže. Žena se měla jako pracovnice benzinky v průběhu dvanácti let obohatit částkou, která dosáhla několika milionů korun.

Za trestný čin zpronevěry hrozilo ženě až osmileté vězení. Podle žalobkyně je v tomto případě nepodmíněný trest signál k veřejnosti, že se trestná činnost nevyplácí. Původně chtěla obžalovaná uzavřít dohodu o vině a trestu. Státní zastupitelství však na její návrh nepřistoupilo. „Měli jsme za to, že vzhledem k závažnosti trestné činnosti, k výši způsobené škody a k době páchání trestné činnosti není možné uložit jiný než nepodmíněný trest odnětí svobody,“ řekla státní zástupkyně Jana Kranzová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mladík měl na Děčínsku brutálně ubodat svého známého kvůli ženě. Soud ho poslal do vazby

Žena pracovala na čerpací stanici. Podle soudu za dvanáct let odčerpala z pokladny téměř šest milionů korun. Podle policie se žena během jedné směny dokázala obohatit o částky v řádech stovek i tisíců korun. Až v červnu roku 2022 nová posila týmu benzínové čerpací stanice odhalila nejasnosti v interní evidenci. „Brala toho hodně a po dlouhou dobu. Proto byla odsouzena k trestu odnětí svobody v trvání tři a půl roku. Škoda činila asi 5,9 milionu. Trest odpovídá našim představám,“ řekl soudce Krajského soudu v Brně Jiří Dufek.

Rozsudek je pravomocný, žena se může obrátit na Nejvyšší soud s dovoláním. „O tom se budeme muset samozřejmě poradit,“ sdělil obhájce Martin Vlček. Kromě nepodmíněného trestu vězení má žena podle rozsudku také povinnost uhradit způsobenou škodu.

Tagy:
krimi kriminalita zpronevěra trest odnětí svobody Krajský soud v Brně okres Děčín Jiří Dufek