Cesta na dovolenou: Vyhněte se rakouským pumpám, radí reportér. Jak je na tom Chorvatsko?

Před cestou do Chorvatska natankujte ještě v Česku.

Jaká je situace na trase do Chorvatska?

Tisíce Čechů se v nejbližších hodinách vydají na dovolenou do Chorvatska. Situaci na trase k Jadranu otestoval reportér CNN Prima NEWS Patrik Kaizr, který cestovatelům poradil přímo z istrijského pobřeží.

Reportér do Chorvatska vyrazil v den, kdy se školákům předávalo vysvědčení. „Jelo se nám klidně, vyjeli jsme velmi brzy ráno. Lze ale očekávat, že nápor na silnicích, komplikace, kolony a zácpy začnou již v pátek nebo v sobotu, kdy Češi hojně zamíří na dovolené,“ podotkl Kaizr.

Cestovatelům však poradil, kdy si mají natankovat. „Doporučuji, aby si lidé, kteří se vydávají do Chorvatska, nabrali nejlevnější benzin ve svém okolí v Česku. Zdaleka by se naopak měli vyhnout benzinkám v Rakousku, kde litr stojí od 59 do 64 korun,“ podotkl reportér.

Situace v Chorvatsku a Slovinsku je o poznání lepší. „V Chorvatsku je zastropování cen benzinu, zhruba 40 korun za litr, 40,50 korun za litr nafty. Zastropování však končí v neděli. Zda vláda chorvatského premiéra opatření ponechá i v dalších čtrnácti dnech, bude řešit v nejbližší době,“ doplnil.

Tagy: