Obrovská radost. Češi v semifinále totálně rozstříleli Švédy a v neděli budou bojovat o zlato

Češi v zápase proti Švédům

Čeští hokejisté si v neděli zahrají o zlato

Čeští hokejisté v semifinálovém zápase porazili Švédsko 7:3, a na domácím světovém šampionátu tak svedou boj o zlatou medaili. Žlutomodrého favorita, který na turnaji prohrál poprvé, drtila především druhá lajna ve složení Martin Nečas, David Kämpf a Dominik Kubalík. Ti se postarali hned o čtyři branky. Hvězdami našlapaný výběr kouče Radima Rulíka ve finále změří síly s Kanadou, nebo se Švýcarskem. Duel se odehraje v Praze v neděli od 20:20.

Před vyprodaným hledištěm začali lépe Švédové. Už ve čtvrté minutě vedli zásluhou Marcuse Johanssona. Dominik Kubalík v osmé minutě vyrovnal, záhy ale vrátil náskok Seveřanům Marcus Pettersson. V 10. minutě se však prosadil David Kämpf a načal velký obrat. V čase 26:05 skóroval Ondřej Kaše, jen 16 sekund po něm Martin Nečas a na začátku 30. minuty zvýšil znovu Kubalík už na 5:2.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hokejové mistrovství světa překonalo divácký rekord. Přišlo přes 750 tisíc návštěvníků

Ve 36. minutě sice kontroval z přesilovky Joel Eriksson Ek. Ve 46. minutě ale odpověděl Lukáš Sedlák po samostatném úniku. A stejný hráč prakticky identickým gólem v 54. minutě vsítil poslední gól na 7:3. Při hře Švédů bez gólmana se pak pokusil o svůj střelecký zápis i český brankář Lukáš Dostál, žlutomodří hráči ale puk z jeho hole zachytili.

Švédové byli z výsledku očividně velmi frustrovaní. Do semifinálového klání vyhráli včetně čtvrtfinále s Finy všech osm utkání, inkasovali jen deset branek a bez úhony přečkali všech 17 oslabení. Kromě toho, že neprohráli jediný zápas, neprohrávali ani pouhý okamžik během žádného z utkání.

Druhé semifinálové klání se odehraje v Praze od 18:20. Hokejisté Kanady se utkají se Švýcarskem. Oba týmy se spolu potkaly již ve skupinové fázi. Tehdy se radovaly javorové listy, když zvítězily 3:2.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hokejová horečka stoupá. Postup Čechů do bojů o medaile vzbudil ohlas doma i ve světě

Tagy: