Česká „Hvězdná pěchota“. V pořadu CNN Prima Gaming si představíme unikátní hru Silica

Česká hra Silica od Martina Melichárka mixuje dva rozdílné žánry.

CNN Prima Gaming (23)

Místy připomíná Dunu, jindy vypadá jako reinkarnace Hvězdné pěchoty. Unikátní česká hra Silica přenese hráče na vzdálenou pouštní planetu Baltarus, kde musí zabojovat o zdroje i holý život. Má to ovšem jeden kuriózní háček. Chcete vědět víc? Pusťte si nejnovější epizodu pořadu CNN Prima Gaming. Relaci můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo zde na webu cnnprima.cz. Reprízy pak běží každou sobotu ve 22:40.

Hra Silica, kterou uvedla na trh společnost Bohemia Interactive, v sobě kombinuje akční střílečku a strategii. Záleží na samotném hráči, zda při dobývání cizí planety dá přednost roli řadového pěšáka v první linii, nebo pohodlí velitelského stanu a strategické mapy. Za hrou stojí zkušený český vývojář Martin Melichárek, kterého moderátor Jan Hrušovský náležitě vyzpovídal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Posledním vlakem přes Sibiř. Nová hra mapuje drsný návrat československých legionářů domů

V druhém tematickém bloku zamíříme k východním sousedům. V Bratislavě se totiž odehrál další klíčový turnaj ve střílečce Counter-Strike: Global Offensive. O odměnu ve výši půl milionu korun se poprali nejlepší střelci na česko-slovenské esportové scéně – Dynamo Eclot, Sinners, Sampi.Tipsport a Entropiq. Přímo v kotli se ocitl moderátor Michal Kabele, který odhalí, jak turnaj nakonec dopadl.

Herním tipem týdne nemohlo být nic jiného než dlouho očekávané Diablo 4, na které se čekalo 11 let. Nejnovější přírůstek do série akčních RPG přivítá hráče do světa Sanctuary, kde se musí postavit pekelné sukubí královně Lilith. O úspěšnosti hry svědčí fakt, že během prvních pěti dnů vydělala – alespoň podle tvůrců ze studia Blizzard – 666 milionů dolarů.

Herní pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo na webu cnnprima.cz, kde najdete také archiv odvysílaných epizod. Reprízy se vysílají každou sobotu ve 22:40. Celý rozhovor s vývojářem Martinem Melichárkem o hře Silica si můžete pustit níže:

Tagy: