Česká pošta mění ceník služeb. Za co si od 1. dubna připlatíte a na čem ušetříte?

Česká pošta mění ceník. Už od 1. dubna si připlatíte za poštovní poukázky nebo za doporučené i cenné psaní. Jsou ale položky, kterých se zvýšení cen nedotkne a za některé služby naopak ušetříte. Jaké to jsou?

Jak uvádí Česká pošta na svých webových stránkách, její služby podraží. Například za klasické doporučené psaní zákazník namísto původních 47 korun zaplatí o 5 korun víc. Zvýšení se týká i majitelů Zákaznické karty České pošty.

Cenné psaní také zdraží o 5 korun. Namísto 52 tak zájemce zaplatí 57 korun. Opět se zvýšení týká i držitelů zákaznické karty, kteří díky ní zaplatí již po zdražení 55 korun.

Navýšení cen se týká také poštovních poukázek, a to všech typů – A, B – písemně, B – datově, C a D. Zdražení je opět kolem 5 korun.

Navýšení cen se ale například nemění u obyčejných balíků a obyčejného psaní. Podrobný ceník platný od 1. dubna najdete zde.

Jsou ale i položky, které zlevní. „Dochází ke snížení ceny za odeslání Poštovní datové zprávy v obou variantách (smluvní a kreditní). Nově bude cena jedné zprávy 5 Kč s DPH (4,13 Kč bez DPH). Stejná cena platí i pro zasílání Odpovědních datových zpráv a Dotovaných datových zpráv,“ uvádí na webu Česká pošta.

Tagy: