Léto v Česku jako dřív. Úmorná horka nečekejte, připravte si raději pláštěnky

Kdo doufal v parné letní dny plné slunce, nedočká se. Češi by si měli raději připravit mikiny a pláštěnky. Nejen úterý, ale i celý zbytek týdne budou provázet průměrné teploty, místy bude pršet a přijdou také bouřky. K tropické třicítce teploměr nevyšplhá. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Přes den bude v úterý zpočátku jasno až polojasno, odpoledne však přijde oblačnost. Postupně bude na téměř celém území Čech pršet, místy se mohou vyskytovat také bouřky. Ty se mohou ojediněle objevit také na Moravě a ve Slezsku. Teploty se budou přes den pohybovat mezi 20 a 24 °C, na horách kolem 15 °C, uvádí ČHMÚ.

Středa bude také zatažená, až s postupem dne se může oblačnost rozpustit. Pršet by dopoledne mělo především na Moravě a ve Slezsku, mohou se přidat i bouřky. Přes den však budou srážky jen ojedinělé. Teploty se udrží mezi 20 a 24 °C.

Slunce nepřinese ani čtvrtek. Ten bude zpočátku oblačný, postupně se na většině území přidá déšť nebo přeháňky a ojediněle také bouřky. Večer však začne srážek ubývat. Teploty budou o něco nižší, v rozmezí 18 a 22 °C.

Nejteplejší bude sobota

Pátek by měl být oblačný až polojasný, ráno se mohou vyskytovat mlhy. Přeháňky a bouřky by se měly vyskytovat jen místy či ojediněle. Před víkendem začne oblačnosti a srážek ubývat a teploty opět mírně stoupnou. Přes den by se měly pohybovat mezi 21 a 25 stupni.

Ještě teplejší a jasnější počasí potom slibuje sobota, bude polojasno až skoro jasno. Přeháňky a bouřky se mohou opět vyskytovat jen místy a ojediněle. Teploměry mohou přes den ukazovat až 28 °C.

Počasí se však v neděli znovu lehce zkazí. Mělo by být polojasno, postupně však přibude oblačnosti a místy se budou vyskytovat přeháňky nebo bouřky. Teploty ale zůstanou lehce vyšší, v rozmezí 22 až 27 °C.

Tagy: