RADAR: O víkendu bude chladno a velmi deštivo. Podívejte se, kde mají řádit bouřky

Déšť

Víkend bude v Česku velmi chladný a deštivý. Nejvyšší teploty se budou pohybovat kolem 20 °C a na jihovýchodě území může spadnout až 60 milimetrů srážek. Podobné počasí je očekáváno i začátkem příštího týdne.

Počasí u nás bude ovlivňovat zvlněná studená fronta. V pátek bude zataženo až oblačno, ojediněle se vyskytne déšť, přeháňky nebo i bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 20 až 24 °C. Vát bude slabý jihozápadní, postupně proměnlivý vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Peking zasáhly největší deště za 140 let. Záplavy si vyžádaly 20 mrtvých, desítky se pohřešují

Noc na sobotu bude zatažená až oblačná. Na většině území se vyskytne déšť nebo přeháňky, na východě a severovýchodě Moravy a Slezska i bouřky. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 16 a 12 °C. Vát bude slabý, na Moravě a ve Slezsku postupně mírný vítr severních směrů rychlostí 2 až 6 m/s.

Situaci ve vašem kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii.

V sobotu meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu předpovídají zataženo s deštěm, který místy bude i vydatný. „Ve východní polovině Čech a na západě Moravy se místy vyskytnou vydatnější srážky s úhrny 30 až 60 mm,“ uvedli meteorologové. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 16 a 20 °C, na východě území vystoupají až k 22 °C. Při trvalejších srážkách ale klesnou jen na 13 až 16 °C. Vát bude mírný vítr severních směrů o rychlosti 3 až 7 m/s.

V neděli bude převážně zataženo. V Čechách se místy vyskytne občasný déšť nebo přeháňky. Na východě území mohou srážky být ojediněle i vydatné. Večer budou srážky částečně slábnout. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 17 až 21 °C, na východě se budou pohybovat kolem 15 °C. Vát bude slabý, postupně mírný západní až severozápadní vítr rychlostí 3 až 7 m/s, který může místy v nárazech dosáhnout rychlosti i kolem 15 m/s.

Lepší počasí nepřinese ani začátek nového týdne. V pondělí bude oblačno až zataženo, místy se vyskytne občasný déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty vystoupají jen na 14 až 18 °C. Vát bude čerstvý západní vítr rychlostí 5 až 9 m/s, který v nárazech zrychlí až na 15 m/s.

Tagy: