Po teplém týdnu čeká Česko výrazné ochlazení. Meteorologové varují před přízemními mrazíky

Přízemní mrazíky, ilustrační fotka

Počasí (10.10.2024 8:47)

Po teplém začátku týdne čeká Česko výrazné ochlazení. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Během čtvrtka na naše území dorazí velká oblačnost doprovázená dešti a přeháňkami. O víkendu meteorologové na některých místech očekávají četné přízemní mrazíky.

Během čtvrtka bude počasí na našem území ovlivňovat zvlněná studená fronta, informují meteorologové z ČHMÚ. Obloha bude z počátku polojasná, ale během dne bude oblačnosti od západu postupně přibývat. „Místy se objeví občasný déšť a přeháňky. Srážkové pásmo přejde přes Čechy a v odpoledních a večerních hodinách očekáváme vydatnější srážky na Moravě a ve Slezsku,“ sdělila ve vysílání CNN Prima NEWS meteoroložka ČHMÚ Jana Hujslová.

ČTĚTE TAKÉ: První předpověď na zimu. Čeká nás divočina, odhadují experti. Dočkáme se sněhu i v nížinách?

Denní teploty se budou pohybovat mezi 14 až 18 °C, ale na východě našeho území se rtuť teploměrů může vyšplhat až na 21 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v levém dolním rohu příslušnou kategorii. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Velká oblačnost se v Česku udrží i v pátek. Zejména na jihozápadě našeho území meteorologové očekávají déšť a přeháňky. K večeru by se obloha měla vyjasnit. Na teploměrech nejčastěji naměříme hodnoty mezi 9 až 13 °C v Čechách a mezi 13 až 16 °C na Moravě.

O víkendu bude počasí proměnlivé. V sobotu bude nejprve jasno až polojasno, odpoledne a večer bude od západu přibývat oblačnosti a ojediněle zaprší. Noční teploty klesnou na pět až jeden stupeň, v údolích může být i stupeň pod nulou. Zejména v Čechách meteorologové předpovídají četné přízemní mrazíky. Přes den bude 11 až 15 °C.

Nedělní ráno bude teplejší s hodnotami mezi sedmi a třemi stupni. Na obloze bude oblačno až zataženo, od západu opět může místy pršet. Teploměr přes den ukáže 12 až 16 stupňů.

Podobné počasí bude pokračovat i na začátku příštího týdne.

VIDEO: Lovci bouřek proletěli hurikánem Milton

Tagy: