Babí léto se vrací: Teploty se vyšvihnou ke 20 °C. Čekají se i deště, po ránu udeří mrazíky

Babí léto

Počasí (6.10.2024; 7:15)

Česko v následujících dnech čeká znatelné oteplení. Denní maxima se za pár dnů vyšvihnou z 10 na 20 stupňů Celsia. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V neděli a pondělí však na některých místech stále hrozí přízemní mrazíky.

V pondělí bude zataženo až oblačno. Zejména na severovýchodě území může zpočátku slabě pršet či mrholit. Stejně tak se mohou v noci a nad ránem objevovat mlhy. Kromě severovýchodu země bude odpoledne oblačnost ubývat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 10 a 14 stupni Celsia, na západě se mohou v noci vyskytnout přízemní mrazíky, píší experti z ČHMÚ.

ČTĚTE TAKÉ: Z nebe padají houby, deštníky nebo hamburgery. Na kapky ve tvaru slzy zapomeňte, proč?

V následujících dnech se budou teploty mírně zvedat. V pondělí dosáhnou 15 až 19 stupňů, nad ránem se však mohou znovu objevit přízemní mrazíky. Obloha bude první pracovní den polojasná až oblačná, ráno se mohou místy vyskytnout mlhy.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v levém dolním rohu příslušnou kategorii. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

V úterý bude polojasno až oblačno, místy se opět objeví mlhy. Na Moravě a severozápadě Čech se bude držet nízká oblačnost. Večer jí bude přibývat a na západě Česka meteorologové očekávají déšť. Denní maxima se budou pohybovat mezi 16 a 20 stupni Celsia.

Ve středu bude zataženo, v noci bude na západě Česka pršet. Od západu se bude během dne oblačnost měnit a na zbytku území se mohou objevit přeháňky. Nejvyšší denní teploty budou opět 16 až 20 stupňů Celsia.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hurikánové drama. Nemocnice v Tennessee skončila pod vodou. Desítky lidí uvízly na střeše

Tagy: