Sledujte RADAR: Česko čekají extrémně chladné noci. Podívejte se, kde má mrznout nejvíc

Nejnižší noční teploty v první polovině týdne se mohou opět propadnout až k −10 °C, oteplení přijde až s pátkem. Do konce týdne vydrží i jasná obloha přes den i v noci, mohou se ale objevit mrznoucí mlhy. Denní maxima porostou až do čtvrtka, kdy dosáhnou 9 °C, koncem týdne pak opět přijde mírné ochlazení. Situaci ve svém okolí můžete sledovat na meteoradaru.

Úterní obloha bude jasná až polojasná, zpočátku se však může místy objevit zvětšená oblačnost, ojediněle i se slabým sněžením. Nejvyšší denní teploty se podle Českého hydrometeorologického ústavu mají pohybovat mezi bodem mrazu a 4 °C. Až o dva stupně tepleji bude v Polabí a na jižní Moravě, naopak na horách dosáhnou maxima pouze −4 °C.

Noc na středu bude jasná a velmi chladná. Nejnižší teploty klesnou k −8 °C, při sněhové pokrývce ojediněle i k −10 °C, k ránu se navíc mohou ojediněle vyskytnout mrznoucí mlhy. I den bude jasný, nejvyšší teploty budou dosahovat 6 °C, v nížinách až 8 °C.

Pozn. K zobrazení dlouhodobé předpovědi teploty rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Teplota.

Jasné až skoro jasné nebe vydrží i ve čtvrtek, ojediněle se ale mohou vyskytnout nižší oblačnost či mlhy, i mrznoucí. Denní maxima se podle meteorologů budou pohybovat mezi 5 až 9 °C, na západě a severovýchodě však dosáhnou pouze zhruba 4 °C.

Tagy: