Prodloužený víkend pokazí deště. Podívejte se, jak u vás bude na čarodějnice

Obloha nad Českem bude v nadcházejících dnech zatažená. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pak musíme počítat i s dešťovými přeháňkami, na západě republiky ojediněle i s bouřkami. Bude ale teplo, rtuť na teploměru se může vyšplhat až na 18 °C.

pátek bude zataženo až oblačno, na východě zpočátku i polojasno. Během dne pak bude i pršet. „Srážky budou během dne od západu přecházet přes celou republiku, bude to ale slabší déšť,“ uvedl v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS meteorolog Martin Adamovský. Teploty se budou pohybovat od 13 do 17 °C. Na západě území bude chladněji, tam se rtuť na teploměru vyšplhá maximálně na 14 stupňů. „V 1000 metrech na horách pak bude kolem 9 °C,“ dodal ČHMÚ.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Polární záře ohromila Česko. Vidět byla i ve městech, krása vynikla až na fotkách

Víkend se ponese v podobném duchu. Mraky na nebi zůstanou i v sobotu. „Oblačnost bude spíše proměnlivá a bude relativně teplo. Na jižní Moravě můžeme naměřit až 19 °C,“ řekl Adamovský. Dodal ale, že opět musíme počítat s deštěm. „Budou to spíše přeháňky. Bouřky čekáme především na Moravě a ve Slezsku,“ doplnil meteorolog. Teploměr ukáže mezi 12 a 16 stupni.

Neděle bude podle Adamovského prakticky bez přeháněk, což je pro pálení čarodějnic ideální. Slabý déšť se objeví jen místy na horách. Navíc se opět oteplí. Teploty se budou pohybovat od 14 do 18 °C.

pondělí meteorologové očekávají polojasno. „Pondělí bude úplně beze srážek. Navíc to vypadá, že to zase na dlouhou dobu bude nejteplejší den,“ uvedl Adamovský s tím, že na 1. máje může rtuť dosáhnout i 20 stupňů.

Tagy: