Český hajný, který našel Julii, je v Německu hrdina. Oslavují ho média i policisté

Hajný Martin Semecký zachránil život osmileté dívce.

Česko má nového hrdinu. Stal se jím hajný, který v úterý objevil ztracenou německou holčičku. Dostal se i na stránky největších německých novin. Po dívce marně pátrali profesionální záchranáři i dobrovolníci od nedělního večera.

Původně rodinný výlet berlínské rodiny na české straně Šumavy se rychle změnil v noční můru. Děti se v rámci hry vydaly v neděli odpoledne samy do krajiny. K rodičům se vrátily jen dvě. Osmiletá Julia sama strávila v lese nedaleko Čerchova dvě mrazivé noci.

Zvrat nastal v úterý odpoledne, kdy na holčičku narazil 31letý Martin Semecký, který jako hajný lesy na Domažlicku dobře zná. A právě Semecký je pro naše sousedy hrdinou. Děkuje mu Bavorský červený kříž, policisté i úřady. Vynikající spolupráci si pochvalují média.

„Bavorský červený kříž v Chamu dokonce na Facebooku hovořil o největší přeshraniční pátrací akci, která kdy v regionu proběhla,“ napsal například na webu Die Welt. Reportéři deníku Bild se ve svém internetovém televizním vysílání spojili se samotným zachráncem. Popsal první okamžiky poté, co dívku našel. „Ale určitě byla nedůvěřivá, neznala naši řeč, my její pořádně taky ne. Těžko se to popisuje, taková situace. Přeju jí dlouhý a šťastný život, hlavně ať nezanevře na les.“

Jak pro CNN Prima NEWS sám Semecký prozradil, chvíle, kdy dívku objevil, byla i pro něj dojemná. Šťastný konec pak oslavil se svými kolegy.

Tagy: