Čeští boxeři smutní nad úmrtím Apolla z Rockyho. Legenda, shodli se Marpo a Kraj

Kvůli úmrtí amerického herce Carla Weatherse truchlí nejen filmový svět, ale také sportovci. Weathers byl známý díky rolí ve filmech o Rockym, kde ztvárnil boxera Apolla Creeda. Například talentovaný český boxer Kelvin Soquessa přiznal, že filmy o Rockym byly jedním z důvodů, proč začal s boxem. Zpráva zasáhla i českého zpěváka Marpa, který Weatherse označil za legendu. Podobně se vyjádřil bývalý světový šampion v boxu Lukáš Konečný.

Svět filmu zasáhla smutná zpráva. Ve čtvrtek zemřel Americký herec Carl Weathers, který proslul rolí boxera Apolla Creeda ve filmech o Rockym. Přestože šlo o filmovou postavu, ovlivnil Weathers mnoho amatérských, ale i profesionálních boxerů. „Film Rocky byl pro mě jeden z těch, které mě přivedly k boxu. Tohle je pro mě fakt smutná zpráva,“ řekl český boxer a stříbrný olympijský medailista z Letních olympijských her 2000 v Sydney Rudolf Kraj.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hokejové svátky à la Nagano se vrací. Hráči z NHL budou po dlouhé pauze zářit i na olympiádě

Že jde o smutnou zprávu nejen pro filmový, ale i pro boxerský svět, potvrdil i Vasil Ducár, který je považován za nejlepšího českého boxera současnosti. „Určitě formoval a byl motivací a inspirací pro spoustu kluků, kteří kvůli němu začali boxovat,“ sdělil Ducár. Zároveň zmínil myšlenku nesmrtelnosti. „I když je to klišé, tak tím, že je ztvárněn ve filmech, může předávat motivaci dál,“ řekl Ducár.

Bývalý světový šampion v boxu Lukáš Konečný zdůraznil i důležitou myšlenku snímku. „Bylo skvělé, že film ukázal, že i ze soupeřů mohou být kamarádi. Pro mě je to samozřejmě legendární postava,“ uvedl Konečný.

Nad úmrtím Weatherse smutní také český zpěvák a boxer Otakar „Marpo“ Petřina. „Je to hrozně smutné, byla to legenda,“ řekl Marpo.

To, že film Rocky může začínající zápasníky motivovat, potvrdil talentovaný český boxer Kelvin Soquessa. „Zpráva mě zasáhla, protože film Rocky byl jedním z důvodů, proč jsem začal s boxem. Celkově se mi charakter Apolla Creeda hrozně moc líbil a dost mě inspiroval v některých aspektech. Ohromně se mi líbily scény, kdy Apollo trénoval Rockyho. Kus z něj zůstane s námi ve filmu Rocky napořád,“ popsal Soquessa.

O úmrtí Carla Weatherse informovala jeho rodina. „S hlubokým zármutkem oznamujeme, že Carl Weathers zemřel. Byl výjimečný člověk, který prožil výjimečný život. Svým přínosem pro film, televizi, umění a sport zanechal nesmazatelnou stopu a je uznáván po celém světě a napříč generacemi. Byl to milovaný bratr, otec, dědeček, partner a přítel,“ uvedla hercova rodina v prohlášení podle webu Sky News. Dodala, že zemřel ve spánku ve čtvrtek 1. února.

Weathers se stal oblíbenou hvězdou akčních filmů a komedií, hrál například v klasických filmech Predátor s Arnoldem Schwarzeneggerem nebo Rivalové s Adamem Sandlerem. Jeho nejslavnější rolí byl Apollo Creed v sérii Rocky. Naposledy hrál v hitu společnosti Disney+ „Mandalorian“, kde se objevil ve všech třech sériích.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Podívejte se na podivný zápas Soukup vs. Bejr. Bijec Vémola věděl předem, jak to dopadne

Tagy:
box film boxer Vasil Ducár Rocky Lukáš Konečný Marpo Carl Weathers Kelvin Soquessa Rudolf Kraj