Čeští hokejisté na MS poprvé prohráli. Bitvu se Švýcary rozhodly až nájezdy hvězd

Čeští hokejisté sehráli se Švýcarskem vyrovnanou partii.

Jágr odhalil, jak věří Čechům na MS. Promluvil o Pastrňákovi i speciální výjimce

Čeští hokejisté na mistrovství světa v Praze poprvé prohráli. Stalo se tak v dramatickém zápase se Švýcarskem, který musely rozhodnout až nájezdy. Ty rozhodly švýcarské hvězdy Kevin Fiala a Philipp Kurashev. Svěřenci trenéra Radima Rulíka si připisují aspoň další bod do tabulky.

První třetina byla jednoduše švýcarskou záležitostí. Hráči Helvétského kříže si dokázali vypracovat proti českým soupeřům solidní šance a jejich viditelná převaha se nakonec dokázala přetavit ve vedoucí gól. Ten vstřelil v přesilovce Kevin Fiala. Posila z NHL měla přitom za sebou náročný let z Los Angeles.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hokejový expert Antoš měl nehodu, komentování MS pro něj končí. Zranil se i další moderátor

Švýcaři se mohli opřít o další posily z NHL. Nespornou kvalitu ukazovali zejména Nico Hischier a Roman Josi, kteří o den dříve prakticky sami dovedli svůj tým k vydřené výhře nad outsiderem z Rakouska.

Čeští hokejisté se však s druhou třetinou dokázali vzchopit. Jejich snažení nakonec přineslo vyrovnání, když se v jedné z přesilových her dokázal trefit Matěj Stránský. Hra se navíc začala srovnávat, ba dokonce překlápět na českou stranu.

Skvělé představení mužů v maskách

Mezitím se o skvělé představení postarali oba muži v maskách. Jak Lukáš Dostál, tak Leonardo Genoni předváděli skvělé a jisté zákroky, kterými drželi své týmy nad vodou. To se dělo i ve třetí třetině a následném prodloužení, které skončilo bez branek. A to i v situaci, kdy zhruba minutu před koncem nabídl svým vyloučením Švýcarům přesilovku obránce Michal Kempný.

Nakonec mohou druhý bonusový bod slavit Švýcaři. Ti v nájezdech dvakrát překonali Lukáše Dostála, když se s přehledem prosadili hvězdní útočníci z NHL Kevin Fiala a Philipp Kurashev. Na české straně dokázal odpovědět pouze Matěj Stránský.

MOŽNÁ JSTE PŘEHLÉDLI: Ivanu Hlinkovi jsem dlouho odolávala, popsala manželka Liběna. Po tragédii si prošla krizí

Tagy:
hvězda Švýcarsko hokejista NHL Los Angeles Kings Matěj Stránský Nico Hischier Lukáš Dostál Roman Josi Kevin Fiala