Trable českých sportovců: Během IT výpadku neodletěli na OH, pak je odmítli kvůli zbraním

Střelec Jakub Tomeček do Paříže neodletěl.

Sportovní střelci Jakub Tomeček a Barbora Šumová neodletěli na olympijské hry

Celosvětový výpadek IT systémů se dotkl také sportovců. Střelci Jakub Tomeček a Barbora Šumová neodletěli na olympijské hry do Paříže. Jejich let byl totiž zrušen a na další je nepustili, protože vezli zbraně. Na cestu dlouhou 1 290 kilometrů se tak museli vydat autem.

Zatímco plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem a světová šampionka v lukostřelbě Marie Horáčková o pár hodin dříve do Francie odcestovali bez problémů, skeetaři Barbora Šumová a Jakub Tomeček už takové štěstí neměli.

ČTĚTE TAKÉ: Siniaková musela s trofejí přes letištní kontrolu. Po Wimbledonu zmínila i vztah s Krejčíkovou

„Zdravím všechny, dnes je to takové klasické cestovatelské okénko, zatím se kazí, co může. Když jsme přijížděli do Prahy na letiště, tak jsme se dozvěděli, že náš let byl zrušen,“ popsal Tomeček CNN Prima NEWS.

Česká výprava se pokusila zajistit si místa v letadle Českých aerolinií (ČSA), ale narazila. „ČSA nám odpověděli, že není možné přebookování do jejich letu z důvodu převážení zbraní. Pravděpodobně by nestačili vyřídit všechny náležitosti,“ vysvětlil střelec.

Sportovci proto do Paříže vyrazili autem. „Přišlo nám to jako nejlepší varianta,“ sdělila vedoucí střelecké výpravy Lucie Veverková pro CNN Prima NEWS. „Děkuji úseku sportu ministerstva vnitra za velice pružnou reakci. Dokázal vyčlenit auto, které nás dopravilo až do Plzně, kde už měl Český střelecký svaz připravené další auto,“ doplnil Tomeček. Olympijské hry začnou za týden 26. července.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Pařížská starostka v Seině? Spíše politikum, míní Prymula. Promluvil o riziku pro olympioniky

Tagy:
Francie zbraň Olympijské hry Paříž Wimbledon sport Ondřej Perušič Marie Horáčková Jakub Tomeček Barbora Šumová České aerolinie sportovní disciplína