Chaos na festivalu: Kvůli silnému větru se zřítilo pódium. Zemřel jeden člověk

Na festivalu taneční hudby nedaleko španělské Valencie se v noci na sobotu kvůli silnému větru zřítila část pódia. Jeden člověk přišel o život a další utrpěli zranění, uvedla agentura Reuters s odvoláním na místní záchranné složky.

Silný vítr poškodil i další objekty a zařízení na obřím festivalu elektronické hudby Medusa Festival, který se koná šest dní v pobřežním městě Cullera jižně od Valencie. Zranění tří osob jsou vážná, 14 dalších utrpělo lehčí zranění. Podle místních úřadů záchranáři poskytli pomoc nejméně 40 lidem.

„Jsme absolutně zničeni a zarmouceni z toho, co se dnes ráno stalo,“ uvedli organizátoři festivalu ve svém prohlášení na Facebooku. „Mimořádné“ povětrnostní podmínky podle nich poškodily množství infrastruktury na akci. „Okolo čtvrté hodiny nečekaný a silný vítr zničil část vybavení na festivalu, což přinutilo jeho vedení k okamžitému rozhodnutí opustit koncertní prostor a zajistit tak bezpečí návštěvníků, pracovníků festivalu i umělců,“ dodali organizátoři. Festival byl prozatím pozastaven.

Národní meteorologická agentura Aemet zaznamenala v noci „silné poryvy větru a náhlé nárůsty teplot“. Například letiště v Alicante, které leží ve stejném regionu, hlásilo poryvy větru o síle 82 kilometrů za hodinu.

Tagy: