Do Česka dorazí přeháňky či bouřky, teploty ale budou stále vysoké. Kdy se konečně ochladí?

Bouře nedaleko Opatova u Vyskytné 20. května 2022.

V sobotu si užijeme letního počasí, kdy teploměry naměří až 28 °C. Už v neděli ovšem dorazí do Česka přeháňky nebo bouřky, které tu vydrží i v nadcházejících dnech. Ačkoliv v novém týdnu může ojediněle zapršet, teploty budou vesměs vysoké. Ve čtvrtek naměříme tropických 34 °C.

Zpočátku sobotního dne bude jasno až polojasno, od severovýchodu postupně oblačno až zataženo a na většině území nás čeká občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Na horách na severu a severovýchodě země budou srážky četnější. Nejnižší noční teploty klesnou k 15 až 11 °C, na jihozápadě až k 9 °C. Během dne se teploty vyšplhají na 21 až 25 °C, při déletrvajícím slunečním svitu, zejména na západě a na jihovýchodě území, naměříme až 28 °C.

V neděli se už počasí mírně zhorší. Bude oblačno až zataženo a místy se objeví přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou k 18 až 14 °C, během dne se budou pohybovat mezi 23 až 27 °C, při déletrvajícím slunečním svitu vyšplhají až na 30 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr do 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

S podobným počasím počítejme i v nadcházejícím týdnu. V pondělí bude oblačno až polojasno, během dne se místy objeví přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 27 až 31 °C.

Od pátku se mírně ochladí

Od úterý se naopak vyjasní. Meteorologové předpovídají jasno až polojasno, při zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky nebo bouřky. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 18 až 14 °C, během dne se vyšplhají až na 32 °C.

Jasno až polojasno bude také ve středu. Ve večerních hodinách začne od západu přibývat oblačnost. Místy se objeví přeháňky a ojediněle také bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 18 až 14 °C, během dne teploměry naměří 30 až 34 °C. Vát bude slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Od čtvrtka do soboty bude převážně polojasno, postupně od západu oblačno až zataženo. Na většině území se objeví občasný déšť, přeháňky nebo bouřky. Během týdne bude srážek postupně ubývat. Nejnižší noční teploty klesnou k 21 až 16 °C, postupně paž až na 15 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty se budou ve čtvrtek pohybovat mezi 28 až 33 °C, v dalších dnech mezi 22 až 27 °C.

Tagy: