Rusko podniklo mohutný útok na Charkov: Řada budov je zničená, úřady hlásí šest mrtvých

Hasiči v Charkově bojují s mohutným požárem po ruském útoku

Charkov byl opět pod ruským útokem

Při ruském silném útoku na druhé největší ukrajinské město Charkov, který začal v brzkých ranních hodinách, přišlo o život šest lidí a deset zraněných muselo být hospitalizováno, informoval web The Kyiv Independent s odkazem na starostu města Ihora Terechova. O dopadu raket napsal na sociální síti Telegram šéf správy Charkovské oblasti Oleh Syněhubov.

Podle webu bylo při náletu zabito šest lidí. Desítku zraněných museli záchranáři hospitalizovat. Web s odkazem na starostu Terechova dále píše, že poškozeno či výrazně poničeno bylo nejméně devět výškových obytných budov, tři ubytovny, několik administrativních budov, čerpací stanice, obchod a budovy místních podniků.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Granát z dronu spadl okupantovi na hlavu. Odrazil se od helmy a vybuchl, ukazují nové záběry

Ukrajinská policie uvedla, že útok byl proveden bezpilotními letouny. Veřejnoprávní televize Suspilne podle agentury Reuters předtím informovala o poškození výškového bytového domu v Ševčenkivské čtvrti a o vyhořelém obchodě. Další zprávy uváděly, že útok se uskutečnil krátce po půlnoci, což na Telegramu napsal i Syněhubov.

Šéf tamní správy již dříve informoval o útoku na obytnou budovu v Charkově a raketovém útoku na vesnici severně od města. Ani při jednom z těchto incidentů však nebyly hlášené žádné oběti.

Charkov na severovýchodě Ukrajiny je častým cílem ruských útoků, které v posledních týdnech zesílily. Ve středu při útoku dronu na město zahynuli čtyři lidé a byly vážně poškozeny obytné domy.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Vstoupili jsme na okraj Časiv Jaru, tvrdí Rusové. Ukrajina to popírá, v oblasti se bojuje

Tagy: