Chceme, aby si diváci mysleli, že jde o český Super Bowl, říká Novotný o turnaji v Edenu

Další milník na obzoru. Oktagonu se daří posouvat úroveň českého MMA už sedmý rok. Běžně vyprodává největší tuzemské sportovní haly, během pandemie zorganizoval turnaj Underground a dal dohromady unikátní zápasovou pyramidu Tipsport Gamechanger. V červnu dojde na další přelomovou akci. Smíšená bojová umění poprvé zaplní fotbalový stadion Eden. „Je to samozřejmě nejdražší turnaj všech dob,“ říká promotér Ondřej Novotný v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Co říkáte na zájem o lístky na turnaj Oktagon 58 v pražském Edenu?
Je to skvělé a jsme nadšeni, že tam chce evidentně každý být, což nás samozřejmě těší a dovoluje nám to si s turnajem hrát víc, než jsme původně plánovali.

ČTĚTE TAKÉ: Brichta v bitvě o prozatímní titul KSW padl. Češi předvedli v Liberci TKO i submisi

Jdete do tohoto prostoru poprvé. Už víte, co budou největší úskalí, ale i naopak, co třeba nového toto místo fanouškům nabídne?
Největším úskalím je zvládnout tak velký prostor, pokud možno dokonale, to znamená technicky. Jak z pohledu diváků, aby vše probíhalo hladce a věděli, kde co mají. Ať už ti na tribunách, kde je to snazší, nebo na ploše, kde to zas tak snadné není. Máme kolem dvou tisíc VIP lístků, což je myslím celkem ojedinělá věc. Je důležité, aby zvuk byl, jak má, a vše správně svítilo. To je asi největší výzva, ale taky možnost, jak to udělat celé jinak.

Jak jiné je organizovat turnaj právě na tomto pro Oktagon novém místě?
Poprvé jdeme na fotbalový stadion a je těžké vymyslet ideální setup, seating, tak aby to co možná nejvíce vyhovovalo všem. A potom to celé nasvítit a vymyslet tu doprovodnou věc, aby měl člověk pocit, že je to takový český Super Bowl (finálový zápas NFL, pozn. red.).

Můžete přiblížit, co třeba obnáší turnaj venku s ohledem na zápasníky? Myslí se nějak jinak na jejich podmínky?
Co se týká zápasníků, tak tam je to stejné. Teplota pro ně je vyhovující. To, že je to venku, znamená, že tam lítají nějací komáři nebo mouchy kvůli světlům večer, ale nikdy si na to nikdo nestěžoval. Pro zápasníky je to jiné atmosférou stejně jako pro nás.

Už máte představu, na kolik vás turnaj vyjde? Můžete sumu přiblížit?
Náklady budou dělat vysoké desítky milionů. Je to samozřejmě nejdražší turnaj všech dob.

V jaké je to teď fázi? Už je vše naplánované, dané?
Samozřejmě, že hlavní osa je už naplánovaná, jinak by nemohly jít lístky do prodeje. Takže ten základní technický parametr máme a kolem něj se nabalují další a další věci. Ale je spousta detailů a efektů, se kterými máme ještě čas si hrát.

Dokázal byste dát v tomto okamžiku svou predikci, jak hlavní zápas Karlos Vémola vs. Attila Végh 2 dopadne?
Kdybych si měl vsadit teď, tak řeknu, že vyhraje Karlos, protože zatímco on celou dobu zápasil, tak Attila se věnoval jiným činnostem, a to prostě neobejdete, to nedokážete obelhat. To je fakt. Takže kdybych měl tipovat teď, tak vyhraje určitě Karlos.

Můžete alespoň naznačit nějaký další zápas, který zatím není veřejný, ale víte, že to bude hit?
Asi si všichni dovedou představit, že tam budou zápasit účastníci Tipsport Gamechangeru ve čtvrtfinále, což je souboj o největší podíl milionu eur a lidem se to líbí. Jsou to zápasy naprosto světové úrovně. Dá se očekávat, že ty tři zápasy, které tam budou – dva čtvrtfinálové a jeden rezervní – budou velkým tahákem. A jak jsem slíbil, tak tam bude ještě alespoň jeden titulový zápas. Což si myslím, že bude také velký tahák, když vše dobře dopadne.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Myslel jsem na konec kariéry, říká Peňáz. Teď chce Kinclův titul. A jak si žije ve Švédsku?

Tagy: