Chci vyhrát volby a být premiérem, potvrdil Babiš. Nevyloučil ani boj o Hrad

Premiér Andrej Babiš (ANO)

PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ, Andrej Babiš - 3.1. v 11:00

Současný předseda vlády je připraven zvítězit v nadcházejících volbách do Poslanecké sněmovny a být i nadále premiérem. „Snad si voliči vzpomenou na to, co dobrého dělala vláda před covidem,“ řekl Andrej Babiš (ANO) v prvním letošním vydání diskusního pořadu Partie na televizní stanici CNN Prima NEWS.

Babiš přiznal, že opoziční koalice nepodceňuje. Zároveň ale podle něj opozice nemá tušení, co je státní správa. „Stát není firma. Opozice nemá jiný program než antibabiš. Snad si voliči vzpomenou na to, co dobrého vláda dělala i před covidem,“ zdůraznil premiér v nedělní Partii na televizní stanici CNN Prima NEWS. „Covid nám zkazil preference, jinak bychom budoucí volby určitě vyhráli,“ dodal.

Babiš chce i po volbách vést vládu a pokračovat v práci, kterou jeho kabinet dělá nyní. „Pro mě je důležité pokračovat v těch projektech,“ řekl s tím, že Česko má před sebou ještě spoustu problémů, které je nutné řešit. Babiš také připomněl, že jeho vláda snížila daně z příjmů nebo zrušila daně z nabytí nemovitostí.

Babiš na Hrad?

Moderátorka Partie Markéta Fialová se premiéra ptala i na to, zda by se chtěl stát příštím prezidentem. „O kandidatuře na prezidenta jsem neuvažoval. Neumím moc mluvit,“ uvedl předseda vlády. Boj o Hrad však kategoricky nevyloučil.

Andrej Babiš přitom v roce 2017 před posledními volbami do Poslanecké sněmovny řekl, že pokud se stane premiérem, po čtyřech letech v politice skončí. Uvedl to tehdy v rozhovoru pro deník Právo. „Říkám, že pokud bych byl premiér, sestavil vládu, tak bych tam chtěl být čtyři roky, ne déle. Taky bych chtěl mít chvíli normální život, věnovat se rodině a firmě,“ řekl před více než třemi lety Babiš.

Tagy: