K pětiletému chlapci, který je v Maroku od úterý ve 32metrové studni, se blíží záchrana

Do studny v Maroku spadl pětiletý chlapec.

Záchrana chlapce v Maroku

Záchranáři, kteří se od úterního večera snaží dostat k pětiletému chlapci, jenž spadl na severu Maroka do úzké studny hluboké 32 metrů, se dostali do blízkosti dítěte. V pátek to oznámila marocká tisková agentura MAP. Kvůli úzkému průměru studně nelze malé dítě vyzvednout přímo nahoru. Těžká technika proto vyhloubila jinou šachtu a nyní se začala kopat horizontální chodba. Ta má umožnit dostat se přímo k chlapci.

Osud malého chlapce vyvolává zájem v celém Maroku. Na místě je těžká technika a několik desítek záchranářů, policistů a zástupců místních organizací.

Chlapec jménem Raján je naživu, má zřejmě poraněnou hlavu, ale záchranáři k němu hadicemi dopravují vzduch, jídlo a vodu. Dítě spadlo do úzké studny ve vesnici Ighrán v provincii Šafšávin, když si v její blízkosti hrálo.

Marocký web LeMatin.ma napsal, že operaci komplikují obavy ze sesuvu půdy, protože nová šachta je vybudovaná v písčitém a kamenitém terénu. Přivoláni proto byli ženisté a odborníci na topografii.

„Je tam velmi malý průměr, asi 25 centimetrů, a v hloubce 28 metrů se ještě zužuje. Nedokázali jsme se k němu dostat,“ popsal důvod kopání nové šachty šéf svazu místních jeskyňářů Muhammad Jasín Kahabí.

„Už jsme téměř u něj, pracujeme bez přestání tři dny. Začíná se projevovat únava, ale všichni vytrvávají,“ řekl Abdas Salám Makúdí, který operaci řídí.

Tagy: