Strážníci šli na jisto. Opilce nahlásil prodavač, řidičce vypadl z kapsy pervitin

Strážníci šli na jisto, řidičce vypadl z kapsy pervitin.

Strážníci chytili několik opilých řidičů

Pořádně opilého cizince, který jezdil po Praze a snažil se i natankovat, chytili strážníci. Následně zastavili ženu, která řídila pod vlivem drog. Neudělala to přitom poprvé. Před více než měsícem jí před hlídkou z kapes vypadly sáčky s pervitinem.

„Chtěl bych ohlásit, že tady máme vozidlo a řidič i spolujezdec jsou hrozně opilí,“ hlásil pracovník čerpací stanice policii. Ta na místo vyslala hlídku.

„Při kontrole totožnosti už bylo strážníkům zcela jasné, že 32letý cizinec před jízdou pil. Test na alkohol ukázal hodnotu přes dvě promile,“ příblížila jejich mluvčí Irena Seifertová. Tím jízda cizince skončila.

Další, kdo neměl za volantem co dělat, byla 21letá řidička. Když kolem ní strážníci projížděli, tušili už, že bude problém. „Strážníci si své podezření potvrdili. 21letá žena měla pozitivní test na amfetamin a metamfetamin. Zkouška na alkohol byla negativní,“ dodala mluvčí.

A teď na vysvětlenou, proč hlídka dopředu téměř jistě věděla, že je řidička pod vlivem drog – znali ji totiž z dřívějška. Před více než měsícem mladé ženě a její spolujezdkyni pomáhali s porouchaným autem. Obě se chovaly dost podezřele. „Jsou úplně mimo, nejsou schopny komunikovat,“ konstatovali strážníci.

Když po nich následně chtěli občanky, ženě vypadl z kapsy sáček s bílou krystalickou látkou. Pak vyndala další dva. „Přiznaly, že u sebe mají pervitin, a tak vyndaly veškerý obsah kapes. Vypadá to na 4 až 5 gramů,“ konstatovala hlídka. Jak opilého řidiče, tak zdrogovanou řidičku už řeší policie.

Tagy: