Nemilé překvapení pro českou a slovenskou rapovou scénu. Slavný muzikant byl zadržen

Bratislavská policie ve vlaku z České republiky zadržela dva muže, kteří měli pašovat 2,5 kilogramu marihuany a přes 150 gramů kokainu. Jedním z nich je známý slovenský raper Karlo. Oběma mužům hrozí až 15 let ve vězení.

Za mřížemi měli podle slovenské policie kvůli pašování drog skončit dva muži –⁠ jedním z nich je Juraj Čaba, vystupující na rapové česko-slovenské scéně pod pseudonymem Karlo. Na Slovensko cestovali vlakem z České republiky. Zadrženi byli nedaleko pohraniční obce Kúty. „Služební pes příslušníků celního úřadu během kontroly ve vlaku označil batoh. Právě proto byla provedena kontrola zavazadel,“ uvedli policisté na Facebooku.

V batohu 46letého Čecha Karla B., který s raperem cestoval, měli kriminalisté najít téměř kilogram marihuany. O půl kila více měl mít v zavazadle slovenský raper. Navíc kromě sušeného konopí u něj našli vyšetřovatelé i papírovou krabičku s bílým práškem. „Expertizním zkoumáním bylo zjištěno, že se jednalo o kokain o hmotnosti 152,75 g, což odpovídá minimálně 1 528 obvyklým jednorázovým dávkám. Celková hodnota zajištěného kokainu byla vyčíslena na 12 220 €,“ informuje policie.

U svého příspěvku dokonce naznačili, že zadrženým je opravdu raper Karlo. Použili totiž slova z jeho známé písně Nikdy nevieš.

AJ KEĎ CESTUJEŠ VLAKOM, NIKDY NEVIEŠ.. 🤷‍♂️ ✅Vďaka príkladnej spolupráci policajtov bratislavskej krajskej kriminálky...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Thursday, March 24, 2022

Karlo vystupuje pod záštitou hudebního vydavatelství Milion+. Vlastník této nahrávací společnosti a také v současnosti jeden z nejúspěšnějších raperů Yzomandias zveřejnil na svém Instagramu fotku s nápisem „Free Karlo“. Text je vytvořený z dvoutisícikorun a hodnota bankovek na fotce by prý měla odpovídat částce, která by se dala získat ze zadrženého konopí.

Pod instagramový příspěvek začali Karlovi vyjadřovat podporu nejen jeho fanoušci. Objevila se zde i jména předních českých a slovenských raperů jako třeba Separ nebo Smack. V případě prokázání viny hrozí oběma mužům až patnáct let za mřížemi.

Tagy: