Chtěl do vězení, tak v Ostravě napadl strážníky. Když muže soud do vazby neposlal, přitvrdil

Zločinci většinou dělají všechno pro to, aby se na ně nepřišlo a nemuseli do vězení. Jsou ale výjimky potvrzující pravidlo. V Ostravě se naopak devatenáctiletý mladík snažil za mříže dostat, a to za každou cenu. Vyšlo mu to ale až napodruhé.

Všude mříže, žádné soukromí, přísný režim. Na druhou stranu ubytování a strava zdarma. A právě to zlákalo už poněkolikáté mladíka z Ostravy. Nejspíš proto se devatenáctiletý muž rozhodl zaútočit na služební auto městské policie.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dramatický zásah v Trutnově. Soused slyšel ránu a chroptění, strážníci museli vyrazit dveře

„Následně podezřelý muž zaútočil na našeho strážníka, a to opakovanými kopy nohou, strážník byl donucen použít donucovací prostředky a nasadit služební pouta,“ popsal pro CNN Prima NEWS mluvčí ostravských strážníků Jindřich Machů.

„Obviněný muž kriminalistům při výslechu sdělil, že chce jít do vězení právě proto, že se nachází ve velmi tíživé situaci, proto oba muže zákona napadl,“ informovala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Jenže soud ho do vazební věznice neposlal. Zoufalý mladík tak musel celé své počínání včetně napadení strážníků zopakovat a pro jistotu údajně napadl i policistu v jednací síni. A to už byl úspěšný. „Bylo zjištěno, že stejným způsobem se mladík do vězení dostal i v loňském roce,“ doplnila Michalíková.

Za násilí na úřední osobě si mladík tentokrát zajistil ubytování až na 4 roky.

Tagy: