Pokora je esenciální, proto se vracím do Hostěradic, říká Procházka. Proč bydlí v lese?

Bojovník Jiří Procházka v rodných Hostěradicích

Procházka z rodných Hostěradic: Dojdu si pro rohlíky s vlašákem

Dokázal, co zatím žádný jiný český MMA bojovník, přesto zůstává dál nohama na zemi. Jiří Procházka o víkendu opět nadchl svět bojových sportů vítězstvím nad Aleksandarem Rakičem a nyní chce co nejdříve získat zpět titul polotěžké váhy UFC. V tomto čase si ale užívá běžných radostí v rodných Hostěradicích. „Dneska jsem si říkal, že bych ještě zašel do Jednoty a nakoupil si tam nějaké rohlíky a vlašský salát,“ říká s úsměvem český samuraj.

Technický knockout ve druhém kole. Jiří Procházka naháněl Rakušana se srbskými kořeny Aleksandara Rakiče jako lovec kořist a svým nasazením si vybojoval i bonus za výkon večera. Zaslouženě. A tak si zaslouží i tradiční vítěznou párty s přáteli.

ČTĚTE TAKÉ: Chci Pereiru vtáhnout do své dokonalé bouře, říká Procházka. Titul přivezu zpět do Česka

„Oslava určitě proběhne. Neplánujeme ale nic extra velkého. Chci se brzy vrhnout do přípravy, ať můžeme udržet vlnu soustředění, co teď je. A jak jsem avizoval hned po zápase, opravdu bych rád dosáhl mety v podobě titulu. Chci na to zaútočit co nejdříve,“ promluvil o dalším cíli bojovník v živém vysílání CNN Prima NEWS.

A co v období po zápase bývalý šampion UFC jí? „Omezení si dáváme jen my sami. Jsem v tomto svým pánem. Takže kdybych chtěl, můžu chlastat každý den a můžu jíst, co chci, co se týká přípravy. Ale je důležité převzít zodpovědnost za svou schránku a starat se o ni, aby vzkvétala k tomu nejlepšímu výkonu. I mimo přípravu se ale nestravuju nijak hrozně… Jen dneska jsem si říkal, že bych ještě zašel do Jednoty a nakoupil si tam nějaké rohlíky a vlašský salát. Trochu si zkrátka připomenul staré časy,“ prozradil s pousmáním.

Gladiátor z Moravy mluví o svém soupeři Rakičovi s uznáním. Přece jen z vítězného zápasu odcházel se šrámy kolem pravého oka, což v souboji pocítil i přes nával adrenalinu. „O tom oku jsem věděl, protože to byl jeden z prvních úderů v zápase. Jeden úder a roztrhl mi to na dvou třech místech. Takže dobrá práce od Aleksandara,“ uznal Procházka.

Život v lese

V rozhovoru pro CNN Prima NEWS se Procházka rozpovídal také o tom, proč žije na kraji Brna ve srubu přímo v lese. „Bydlím v přírodě, v chatové oblasti. A je to z toho důvodu, abych měl během tréninků klid. Protože být v přírodě, je pro mě důležité. Udržuji si tím čistou hlavu,“ vysvětlil.

I přes velké úspěchy, největší, jakých kdy český bojovník v MMA dosáhl, zůstává Procházka pokorným a střídmým mužem, který si nepotrpí na okázalost. Je to zkrátka jeho přirozený styl života. „Už nějakou dobu zpět jsme si s celým týmem určili cestu, kterou chceme jít. A co chceme předávat lidem. Je to něco, čemu jsem se zavázal a co beru jako své poslání. Chci žít dobrý život. Každý jsme svým příkladem těm druhým,“ vysvětlil bojovník svůj životní styl.

„Jsme na vesnici, v Hostěradicích. Rád se vracím do míst, ze kterých jsem vzešel. Abych věděl, odkud a kam jdu a proč to chci. Abych si to připomínal stále dokola a byl za to vděčný. Pokora je u toho esenciální,“ vysvětlil Procházka, proč první cesta po vítězství vedla do jeho rodiště.

„Jelikož tady každého druhého člověka znám, tak se vždy pozdravíme. Před zápasem nebo po zápase vždy prohodíme pár slov. Jako na každé vesnici. A to je nejvíc, když člověk patří do nějaké komunity, kde ho lidé znají, má nějakou pověst. Má zkrátka pocit, že někam zapadá. Tento pocit tady mám. A teď už v celém Česku a vlastně po celém světě,“ dodal s pousmáním.

Tagy:
Brno MMA Morava UFC Jiří Procházka Česko Ultimate Fighting Championship Hostěradice UFC 300