Zdrcená babička muže zastřeleného v Klánovicích: Volal, že mi přiveze ukázat dceru. Nestihl to

Pietní místo v Klánovickém lese

Část rodiny muže zavražděného 15. prosince v Klánovickém lese žije na Slovensku. Z tragédie je naprosto zdrcená i mužova 77letá babička. Vnuk jí prý ani nestihl ukázat čerstvě narozenou dceru. Píše o tom slovenský web Nový čas.

Brutální vražda dvaatřicetiletého muže a jeho dvouměsíční dcery v Klánovickém lese zasáhla také slovenskou obec Močenok. Tam totiž muž trávil své dětství a pochází odtud část jeho rodiny. Žije zde i jeho sedmasedmdesátiletá babička. Ta je z tragédie zdrcená. „Nezlobte se, nezvládnu mluvit. Máme velký smutek. Neměli jsme ani svátky, je to hrozné,“ popsala babička pro slovenský zpravodajský web Nový čas.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie na Slovensku. Tříletou dívenku o Vánocích zabil elektrický proud

Do Močenku prý její vnuk dřív často jezdil. „Jakmile se jim narodila dcerka, pořád mi volal, že mi ji přiveze ukázat. Už to nestihl,“ řekla zarmoucená babička, která prý netuší, jak bude dál žít bez milovaného vnuka a pravnučky.

Zavražděný muž měl také sestru. Právě s ní prý v Močenku trávil dětství. „Máme z té doby mnoho krásných zážitků. A to i díky bratranci, sestřenici a dětem z ulice. Ráda na to vzpomínám,“ popsala sestra zavražděného pro web pluska.sk. „Měl plno energie a byl opravdu vtipný. Rád vyprávěl vtipy se slovenskou tematikou – o bačovi, všichni ho měli rádi. Měl tolik zážitků z cest a dobrodružství, že si to člověk ani nedokáže představit,“ líčila sestra.

Dvojici v Klánovickém lese zabil střelec, který podle hypotézy policie o týden později útočil na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. To potvrdila jak balistická expertiza, tak nalezený dopis. Podle sestry neštěstí zasáhlo stovky lidí. „Možná nás to má vést k hlubokému zamyšlení se nad našimi životy. Změnit priority, soustředit se na to, co je v životě opravdu důležité, a nezaobírat se hloupostmi,“ přemýšlela.

Po dvaatřicetiletém muži zůstala manželka a syn. Přátelé rodiny se proto na webu znesnaze21.cz rozhodli založit sbírku. V ní se již vybralo přes 11 milionů korun.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bratislavou hýbe pokus o znásilnění. Útočit měl mladý taxikář z ciziny, už je ve vazbě

Tagy: